Naslovna Kultura RTS odbacuje neprimerene insinuacije o Konstrakti

RTS odbacuje neprimerene insinuacije o Konstrakti

PODELI
Foto: PrintScreen/Youtube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Radio televizija Srbije danas je oštro osudila kao neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama o značenju fotografije srpske predstavnice na Pesmi Evrovizije Ane Ðurić Konstrakte.

U saopštenju RTS navodi da su neprimerene insinuacije da sto koji se nalazi na Konstraktinoj fotografiji podseća na slovo “Z” i da predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu, ističe RTS.

Na fotografiji koja kruži mrežama, Konstrakta sedi u fotelji odevena u crvenu haljinu, a ispred nje se nalazi lavor, pored koga je s njene leve strane jedno veliko uskršnje jaje, a sa desne više jaja u korpi. Uskršnja jaja su postavljena na dva drvena stočića, od kojih jedan oblikom nalikuje velikom slovu “Z”, dok je drugi postavljen kao njegov obrnuti odraz.

U saopštenju se ističe da se “stolovi na fotografiji više od tri godine koriste za potrebe emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje”.

RTS navodi i da je “učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno”.

– Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu, zaključuje se u saopštenju koje je RTS prosledio medijima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here