Naslovna Srem Ruma Rukometno čudo za Ginisa, ili zbog titule: Šta se dogodilo u Temerinu?

Rukometno čudo za Ginisa, ili zbog titule: Šta se dogodilo u Temerinu?

PODELI
Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

Neverovatna stvar dogodila se još jednom u srpskom rukometu. Naime, u Prvoj ligi Vojvodine desio se slučaj da se meč između Temerina i Ravangrada završi pobedom Temerina od verovali ne, 86:15 (43:5). Ne, nije u pitanju greška, a izveštaj sa pomenutog meča, sve uz zapisnik, objavio je i Sportski žurnal.

Temerin je u 20. kolu Prve lige Vojvodine slavio protiv Ravangrada (pretposlednji na tabeli), verovali ili ne 86:15 (43:5)!

Možda bi u drugačijim okolnostima prva misao bila da li je to rekordna razlika, broj golova na jednoj utakmici… (postoji podatak da je SSSR na prijateljskom turniru 80-ih u Mađarskoj pobedio Avganistan 86:2).

Međutim, činjenica da se u ovoj ligi Temerin i Ruma bore za ulazak u viši rang, pri tom, imaju isti broj bodova (36) zbog istovetnog međusobnog odnosa (dva nerešena rezultata od po 24:24) na kraju će prvaka odlučivati gol razlika.

Uoči 20. kola bila je +58 u korist Rume, a sad, dva kola pre kraja svedena je na 16 golova.

Jeste i Ruma stigla do ubedljive pobede nad fenjerašem Mokrinom u gostima (47:18), ali rezultat u Temerinu je za Riplija (u njihovom decembraskom susretu Temerinke su slavile 33:19).

Zdravorazumski, to znači da je na tom meču, na svakih 35.64 sekune postignut gol. U takvom tempu odigrati sat vremena nije ni malo lako. Holandija, koja u rukometnim krugovima slovi za fizički izuzetno spremnu ekipu (neki je porede i sa video igricom, zbog brzine kojom igra) je, recimo, na Svetskom prvenstvu, za 60 minuta zatresla mrežu slabašnog Kazahstana „samo“ 61 put (61:15).

Dodajmo i da je Ravangrad na duel sa Temerinkama izašao sa samo sedam igračica (Mokrin je suprodstvaio osam, naspram 13 Rume).

Nadamo se da će i rukovodstvu Lige (direktor Somborka Danijela Kosanović) biti nešto makar malo čudno, ako ne sumnjivo, pa da će istražiti šta se tu dogodilo, piše Žurnal.

Do kraja takmičenja u ovoj ligi Temerinke treba da igraju još sa Mokrinom kod kuće i Jabukom u gostima, a Rumljanke gostuju Jadranu, i dočekuju Proleter.

Nema druge, organi u Rukometnom savezu Srbije moraće ozbiljno da se pozabave ovom situacijom i ispitaju šta se tamo događalo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here