Naslovna Srem Ruma Ruma: 113 miliona dinara za modernizaciju JP “Komunalac”! (VIDEO)

Ruma: 113 miliona dinara za modernizaciju JP “Komunalac”! (VIDEO)

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Javno preduzeće “Komunalac” upriličilo je juče smotru novih vozila koje je im je ove godine Opština Ruma kupila u cilju efikasnijeg rada. Reč je o do sada najvećem ulaganju Opštine Ruma, a za kupovinu nove mehanizacije izdvojeno je 113 miliona dinara.

U toku ove godine uz podršku Opštine Ruma JP “Komunalac” je investirao u mehanizaciju i to: autosmećar, autopodizač, traktor, tarup sa rukom – kojim se kosi trava, kanali i šiblje pored puta, vozilo za prevoz animalnog otpada, specijalno vozilo za prevoz životinja, utovarivač za utovar smeća za Abrol kontejnere koji će se koristiti za prevoz smeća na deponiju “Srem – Mačva” u Sremsku Mitrovicu, cisterna za pranje ulica, prikolica jednoosovinka za novi traktor, freza i usisivač za lišće.

Prvi put od osnivanja JP “Komunalac” rukovodstvo opštine je zaista obratilo pažnju i uložilo ovako značajna stedstva u opremu!

Predstavljanju novih vozila prisustvali su i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić.

“Ono što smo obećali na početku godine da ćemo čuvati svoju životnu sredinu odnosno ulagati u ekologiju, to upravo sada pokazujemo praktičnim primerom. Da bi što efikasnije radilo naše komunalno preduzeće mi smo morali da uložimo velika sredstva i za kratak vremenski period kupili smo praktično čitav pogon nove mehanizacije. Sada je na svima nama da još više napora učinimo kako bi se svest o važnosti očuvanja životne sredine podigla na još viši nivo”, izjavila je predsednica Ćirić i naglasila da je ovo velika investicija suštinski namenjena zaštiti životne sredine i unapređenju rada JP “Komunalac”, jer je primarni cilj da rumska opština bude čistija i zelenija.

Upravo iz tog razloga uskoro će početi i velika akcija ozelenjavanja rumske opštine.

“U planu je tokom novembra meseca sadnja 1.700 sadnica koje smo dobili u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, za pošumljavanje park šume Borkovac. Takođe najavljujem i sadnju drvoreda odnosno putnog pojaca na novom putu prema Inđiji, znači od Žarkovca, Putinaca prema Inđiji i prema jezeru Dobrodol, za tu namenu smo kupili preko 2.000 sadnica. Pored tog putnog pravca i na drugim putnim pravcima ka svim ostalim seoskim sredinama mi ćemo saditi drveće”, kazala je predsednica Ćirić.

Direktor JP “Komunalac Dragan Panić zahvalio se Opštini Ruma na velikoj podršci i odlučnosti da zaštitu životne sredine podigne na viši nivo.

“Izdvojeno je preko 113 miliona dinara da bi se nabavila sva ova mehanizacija, koja je bila neophodna da bi sve ono što radimo u toku godine kvalitetno, brzo, lakše i onako kako je predviđeno i uradili. Moram reći da deo nove mehanizacije možemo koristiti i za čišćenje snega. Na auto-podizaču imamo mogućnost montiranja raonika sa posipačem soli što će nam svakako koristiti u narednom periodu. Takođe, za trakor smo uzeli još jedan raonik sa kojim ćemo čistiti manje površine i ulice drugog prioriteta”, kazao je Panić.

Ovde nije kraj ulaganjima u JP “Komunalac”, za narednu godinu planirana je i kupovina drobilice, pa će tako sav kabasti materijal, šut od rušenja kuća, moći da se usitni i u formi grebanog asfalta iskoristi za nasipanje atarskih puteva.

“Na pretovarnoj stanici biće razvrstavan otpad tako da pravimo jednu lepu priču o ekologiji, želimo da budemo primer i svim ostalim lokalnim samoupravama kako se vodi računa o životnoj sredini, jer je to zapravo preduslov za jedan zdrav život”, ocenila je predsednica Ćirić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here