Naslovna Srem Ruma Ruma: 7 miliona dinara za zaštitu životne sredine i nova ulaganja u...

Ruma: 7 miliona dinara za zaštitu životne sredine i nova ulaganja u kulturu!

PODELI
Foto: Sremske vesti

RUMA – Opština Ruma je krajem prošle nedelje ugovorila važnu saradnju sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom kulture i informisanja.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić potpisala je u Palati Srbije u Beogradu ugovor o dodeli sredstava Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije po javnom konkursu za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanje otpada u 2022. godini.

Opština Ruma je po ovom konkursu dobila sredstva za sanaciju i uklanjanje divljih deponija u naseljenim mestima Kraljevci, Dobrinci i Platičevo u iznosu od 5 miliona dinara.

Takođe, odličnom saradnjom sa resornim ministarstvom nastavljaju se ulaganja i u kulturu, a potpisan je ugovor o realizaciji projekta “Gradovi u fokusu”.

Opštini Ruma su putem projekta dodeljena sredstva u iznosu od 7 miliona dinara. Projekat je značajan za našu opštinu jer će se odobrenim sredstvima renovirati Kulturni centar “Brana Crnčević”.

-Renoviranjem Velike sale Kulturnog centra dobićemo mogućnost da svoje kapacitete proširimo, unapredićemo kvalitet kulturnog života u našem gradu, poboljšati kvalitet programa. Radovi će u velikoj meri doprineti afirmaciji naših muzičkih festivala i svih programa koji se tokom godine održavaju u Velikoj dvorani Kulturnog centra koja broji 700 mesta, istakla je predsednica Ćirić.

Pročitajte još:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here