Naslovna Srem Ruma Ruma dobila prvi kružni tok

Ruma dobila prvi kružni tok

PODELI

Radovi na raskrsnici Ruma – Irig – Kraljevci – Šabac su pri kraju, a saobraćaj je nedavno pušten na prvoj kružnoj raskrsnici u Rumi.

Izgradnju kružnog toka finansirali su JP „Putevi Srbije”, u okviru rehabilitacije puta na državnom I B reda broj 21 od Iriga do autoputa, a radovi su počeli u oktobru prošle godine. Takođe, gradi se još jedna kružna raskrsnica na skretanju ka naplatnoj rampi. Na taj način poboljšana je bezbednost saobraćaja, a za Rumu je ova investicija posebno značajna, jer osim što dobija moderan izgled, takođe će biti i lakši pristup gradu. Radovi na raskrsnici kod autoputa započeli su početkom juna i rok za završetak je dva meseca.

Rekonstrukcija raskrsnica i izgradnja kružnih tokova na ukrštanju za Kraljevce kod naplatne rampe su deo projekta pojačanog održavanja državnog puta, deonica Irig-Ruma i izvode se u okviru projekta rehabilitacije puteva i unapređenje bezbednosti saobraćaja koje sprovodi JP „Putevi Srbije”. Rok za završetak svih radova na toj deonici je do kraja godine, tačnije 11. decembra. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će do kraja ove godine finansirati izgradnju i kružne raskrsnice na putu ka Sremskoj Mitrovici, kod Rigovog mlina.

  • Osim uređenja samog gradskog jezgra, trgova i ulica, važno je urediti i prilaze gradu- kaže predsednik opštine Ruma Slađan Mančić. -Radove finansira Republika Srbija, tačnije „Železnice Srbije” i „Putevi Srbije”. Naša uloga je da smo inicirali radove. Iako finansiramo sve radove unutar grada i mesnih zajednica, ne smemo zanemariti i ono što se dešava na magistralnim putevima i prilazima nešem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here