Naslovna Srem Ruma Ruma domaćin 27. Salona urbanizma

Ruma domaćin 27. Salona urbanizma

PODELI

U Kulturnom centru “Brana Crnčević” danas je održana sednica predsedništva urbanista Srbije. Reč je o tradicionalnoj sednici koja prethodi Salonu urbanizma, koji se ove godine održava u Rumi, od 8. do 13. novembra.

Uz Letnju školu urbanizma, Salon urbanizma je najveća manifestacija koju organizuje Udruženja urbanista Srbije.

“Svake godine na 8. novembar – Svetski dan urbanista, na jednom mestu okupljaju se kolege iz Srbije, ali i iz okolnih zemalja. I ovog puta u Rumi biće prilike za razmenu iskustava, upriličiće se izložba urbanističkih radova, a biće i nagrađeni najbolji radovi u desetak kategorija. Ruma je ciljano izabrana za domaćina 27. Salona urbanista, jer se intenzivno razvija i ima dosta posla za urbaniste”, rekao je dr Aleksandar Jevtić predsednik Udruženja urbanista Srbija.

Direktorka rumskog Javnog urbanističkog preduzeća “Plan” Milka Pavlović, napominje da je odlukom da se Salon urbanizma ove godine održi u našem gradu, Rumi ukazana velika čast, ali i da će se u organizaciju uključiti i Ministarstvo građevine i Inženjerska komora Srbije.

“Nadam se da će ove godine biti lepo u Rumi, jer mi kao Sremci smo se pokazali kao izvanredni domaćini. Velike investicije su stigle u naš grad i pokazalo se da je Ruma jedan od vodećih gradova u Srbiji po razvoju”, kazala je Milka Pavlović.

Ruma baštini bogatu urbanističku tradiciju, ističe predsednik SO Ruma Stevan Kovačević i dodaje da je JUP “Plan” značajan oslonac u radu lokalne samouprave.

“Mislim da će za Rumu ovaj Salon biti ne samo značajan za stručnu, nego i za širu kulturnu javnost. Za nas koji učestvujemo u donošenju političkih odluka ova tema je važna zbog toga što je to jedan vid praćenja urbanističkih tekovina i saznanja što je uslov za izradu Strategije održivog ekonomskog razvoja. Moram napomenuti da imamo i značajan oslonac u JUP „Plan“ kada su u pitanju svi naši razvojni projekti. To je preduzeće bez kojeg se ne može završiti bilo koji investicioni projekat. Dobro je što smo naše preduzeće formirali tako da brzo reaguje, prati naše potrebe, zahteve investitora i u tom smislu je značajan oslonac u našim razvojnim projektima”, izjavio je Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here