Naslovna Srem Ruma RUMA: Film “Pogrebnik” u nedelju

RUMA: Film “Pogrebnik” u nedelju

PODELI

Građani Rume imaće priliku da u nedelju, 14.decembra, pogledaju najbolji dokumentarni film u srpskoj takmičarskoj selekciji Beldoks-a 2014. “Pogrebnik”. Film je režirao Dragan Nikolić, dok je na scenariu radio zajedno sa Jovanom Nikolić. Prikazivanje organizuje Vorky Team Ruma, tehničku podršku pružiće Kulturni Centar, dok je pokrovitelj Opština Ruma.

Radnja filma bazirana je na Bati, povratniku iz Nemačke, koji se vraća u Srbiju kako bi začeo porodicu, ali se i zaposlio u pogrebnom preduzeću svog tasta Drnde pod nazivom “Drnda Internacional”.Ova kompanija je vodeća u zemlji i Evropi za prevoz preminulih emigranata. Bata uspeva da mukotrpni posao prevoza pokojnika na daleke destinacije obavlja na smiren i profesionalan način, ali to počinje da ostavlja trag na njemu. Ovaj film pokušava da predoči kako ljudski život prolazi u pokušaju da se obezbedi željena budućnost.

“Pogrebnik” je zapažen in a festivalima kao što su IDFA 2013, Zagrebdox 2014, LISFF 2014, BFM 2014, Crossing Europe FF 2014 i TRT award 2014. Prikaz je zakazan za 20 časova u maloj dvorani Kulturnog Centra Ruma, a ulaz je besplatan.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here