Naslovna Srem Ruma Ruma kupila „smećar“ vredan četvrt miliona evra

Ruma kupila „smećar“ vredan četvrt miliona evra

PODELI
Foto. dnevnik

RUMA: Komunalci u Rumi, u saradnji sa lokalnom samoupravom kupili su novi kamion – autosmećar marke Iveko Stralis sa nemačkom nadgradnjom Stamer i Euro 6 motorom.

Ovim se podiže nivo komunalne usluge, uz smanjenje zagađenja izduvnim gasovima, a kako je naglasio direktor JP „Komunalac” Dragan Panić, reč je o savremenom kamionu kojim će se obavljati osnovna delatnost preduzeća – sakupljanje, odvoženje i deponovanje smeća.

Opština Ruma podržala je ovu investiciju sa 10 miliona dinara, a kamion biti plaćen na lizing, ukupno 240.000 evra sa porezom. Kapacitet kamiona je 22 kubna metra, čime će se smanjiti troškovi prevoza.

  • U jednoj turi možemo opslužiti više mesnih zajednica, a do sada je kamion morao da se vraća na pražnjenje i po tri puta. Takođe, nov kamion ne zahteva toliko održavanja, pa i tu pravimo uštede. Kamion poseduje Euro 6 motor što znači da je zagađenje minimalno ili da gotovo ne postoji, o manjoj potrošnji goriva da ne pričam. Sam način na koji radi i skuplja smeće je takav da ćemo imati značajne uštede u ljudstvu i eksploataciji kamiona – rekao je direktor Panić.

Predstavnici distributera „Vest trak” održali su i obuku za radnike kako da profesionalno i bezbedno upravljaju i rade sa novim vozilom. „Komunalac” je u ovoj nabavci imao i podršku KFNj-a, to je fond nemačke Vlade koji participira sa osam odsto u nabavci upravo radi unapređenja ekoloških standarda za smanjenje emisije izduvnih gasova za više od 20 posto, potvrdio je Nebojša Gajić, generalni direktor „Vest traka”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here