Naslovna Vojvodina Ruma – Lider investicija u Vojvodini

Ruma – Lider investicija u Vojvodini

PODELI

Opština Ruma dobila je danas još jedno veliko priznanje od Pokrajinske Vlade i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Na današnjoj konferenciji “Lideri investicija u Vojvodini”, održanoj u zgradi Pokrajinske Vlade, Opština Ruma se našla u odabranom društvu gradova Novog Sada i Sombora, kao jedna od tri lokalne samouprave u Vojvodini koja je najdalje odmakla u oblasti investicija.

Prvi čovek rumske lokalne samouprave Slađan Mančić podsetio je da je samo pre pet godina Opština Ruma bila u teškoj finansijskoj situaciji, opterećena dugovanjima, kreditnim zaduženjem, ali da je zahvaljujući odgovornomm radu i domaćinskom ponašanju, uz veliku podršku Republike, Pokrajine i samog NALED-a, pronašla izlaz iz nezavidne pozicije.

“Uspeli smo zajedničkom saradnjom sa višim nivoima vlasti, logističkom i finansijskom podrškom u vidu subvencija, uz podrazumevanu transformaciju lokalne administracije, da napravimo odličnu investicionu klimu i po treći put smo prošli proces resertifikacije NALED-a za povoljno poslovno okruženje, ovog puta sa čak 88,4 odsto ispunjenih kriterijuma”, rekao je Mančić i dodao da je za kratko vreme u Rumi otvoreno 5.000 radnih mesta, da je na teritoriju opštine ušlo između 100 i 150 miliona evra investicija, te da sada u Rumi rade i građani iz susednih opština.

“U našem gradu pogone su otvorili i italijanska “Kalcedonija” i britanski “Albon”, francuski “Hačinson”, kinesko-danski “HealtCare Europe”, nepalski “Cinnovation group” i još jedna italijanska kompanija “La linea verde”, koja još nije zvanično otvorena, ali uveliko radi. Međutim, posebno smo ponosni što nismo zapostavili domaće investitore. Rumski “Rumekon” je otvorio novi pogon, a za ovu godinu najavljuje novo proširenje. Novi pogon gradiće i kompanija “Frezal”, kao i “Afrodite mode collection”. Dakle, uspeli smo da svima koji imaju poslovnu viziju omogućimo uslove i da razvijaju svoj biznis”, naglasio je Mančić i napomenuo da na današnji dan u Rumi na evidenciji Nacionalne službe za zapoljavanje se nalazi 4.200 ljudi, a da je 1. januara 2014. godina na toj evidenciji bilo preko 7.000 ljudi.

Pored potencijala Rume, Sombora i Novog Sada, u domenu privlačenja investicija i unapređenja opštinskih usluga predstavljeni su rezultati novog istraživanja NALED-a o spremnosti lokalnih samouprava u Vojvodini da podstiču razvoj lokalne privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here