Naslovna Srem Ruma Ruma: Novo ulaganje u obnovu predškolskih objekata

Ruma: Novo ulaganje u obnovu predškolskih objekata

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Opština Ruma izdvojiće novac za zamenu stolarije i obnovu fasade na predškolskom objektu „Uprava“ u Glavnoj ulici u Rumi.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je juče objekat koji raspolaže sa 80 mesta za boravak dece, kako bi sa direktoricom UPVO „Poletarac” Sanjom Šimić razgovarala o planiranim aktivnostima na obnovi vrtića.

„Želimo da sva deca na teritoriji naše opštine imaju odlične uslove za boravak u svojim vrtićima. Opština Ruma je jedini grad u Srbiji gde su besplatni vrtići za decu, gradimo novi objekat po najvišim evropskim standardima kako bismo ukinuli liste čekanja i ulagaćemo u postojeće objekte kako bismo stvorili što bolje uslove našoj deci”, kazala je predsednica Ćirić.

Ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac“ pohađa oko 1340 dece. U Rumi, postoji sedam objekata, dve grupe dece (poludnevni boravak) u osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović“ i dve grupe u OŠ „Veljko Dugošević“ (celodnevni boravak).

U selima na teritoriji rumske opštine radi 16 vaspitnih grupa, 15 grupa poludnevnog boravka i jedna grupa u Dobrincima sa celodnevnim boravkom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here