Naslovna Poljoprivreda Ruma nudi 40 odsto premija na osiguranje useva

Ruma nudi 40 odsto premija na osiguranje useva

PODELI

Ozbiljno bavljenje poljoprivredom isto tako ozbiljno zavisi od vremenskih uslova i nepogoda, a osiguranje je najbolji način da se obezbedi siguran prinos, iz ministarstva poljoprivrede na to konstantno podsećaju. Zato država nudi čak 40 odsto premija na osiguranje, a isto toliko daje i Opština Ruma poljoprivrednicima sa svoje teritorije.

Ne kaže se uzalud u narodu da poljoprivrednik ”gleda u nebo” jer zna da od vremenskih uslova zavisi kakav će biti prinos, a osiguranje je dobar način da se makar u tom smislu zaštiti rod.

vojvodina ravnica poljoprivreda zemlja
RTV (Snežana Lukić)

Opština Ruma nudi razne mere za podsticanje razvoja poljoprivrede, među kojima je i sufinansiranje 40 odsto premija osiguranja, što svake godine dobro dođe velikom broju poljoprivrednika.

Sa republičkog nivoa nudi se takođe 40 odsto premija na osnovna i posebna osiguranja, potrebno je samo da se kod poljoprivrednika probudi svest o značaju osiguranja, ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Osiguranje dakle ne treba shvatati kao trošak, već ulaganje u budućnost. Takvom idejom vodi se i veliki broj razvijenih zemalja u okruženju, koje su osiguranje useva uvele kao obavezu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here