Naslovna Srem Ruma Ruma: Obaveštenje o uvidu u birački spisak

Ruma: Obaveštenje o uvidu u birački spisak

PODELI
Foto: N1

RUMA – Opštinska uprava Ruma, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove obaveštava građane Opštine Ruma da se počev od 1. decembra 2021. godine izlaže na uvid deo Jedinstvenog biračkog spiska za Opštinu Ruma, a povodom raspisanog republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koji će se održati 16. januara 2022. godine.

Uvid u deo biračkog spiska građani mogu izvršiti neposredno u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove (Orlovićeva br. 5, kancelarija br. 20) svakog radnog dana od 7 do 20 časova, kao i subotom od 8 do 15 časova. Uvid se može vršiti i u mesnim kancelarijama svakog radnog dana u toku redovnog radnog vremena od 7 do 15 časova. Građani uvid mogu vršiti i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podataka o JMBG (https://upit.birackispisak.gov.rs/).

Uvid u Jedinstveni birački spisak mogu vršiti i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja imaju prijavljeno boravište na teritoriji opštine Ruma.

Građani koji će se na predstojećem referendumu izjašnjavati prema mestu boravišta u zemlji moraju podneti zahtev Opštinskoj upravi da se u birački spisak upiše taj podatak, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 25. decembra 2021. godineZahtevi se podnose u zgradi Opštinske uprave u Orlovićevoj ulici br. 5, kancelarija br. 20.

Nakon zaključenja biračkog spiska 31. decembra 2021. godine građani zahteve za upis i promenu/ispravku podataka podnose Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, preko Opštinske uprave, najkasnije 72 časa pre dana održavanja referenduma, odnosno do 12. januara 2022. godine. Zahtevi se podnose u zgradi Opštinske uprave u Orlovićevoj ulici br. 5, kancelarija br. 20.

Sve dodatne informacije građani mogu dobiti na telefone 022/433911, 433912, 069721155, kao i putem mejla [email protected] .

Zahtev za upis/brisanje/podataka u JBS

Zahtev za glasanje po mestu boravišta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here