Naslovna Srem Ruma Počeo upis dece u vrtić

Počeo upis dece u vrtić

PODELI

vrtic-deca-ruma_660x330Upis dece u Predškolsku ustanovu “Poletarac” počeo je juče i trajaće do 29. maja 2015. godine. Mesta u vrtićima ima dovoljno, a pravo na upis imaju deca starosti od godinu do pet i po godina.

Upis dece u pripremni predškolski program za školsko – vaspitnu 2015/ 2016. godinu, takođe, je počeo juče.

Direktorica UPVO “Poletarac” Dragana Stojšić je ponovila stav da je pored vaspitno – obrazovnog rada veoma bitna i socijalizacija dece. “Nije potrebno da oba roditelja rade kako bi se dete upisalo u vrtić. Nama je cilj što veći obuhvat dece i sigurni smo da će vrtići i naredne školske godine biti puni. Prošle godine na upisu je bilo mesta za svu decu i nije bilo lista čekanja. UPVO “Poletarac je inkluzivan, tako da ćemo i ove godine upisati i decu sa smetnjama u razvoju koja će biti raspoređena u redovne grupe”, kazala je direktorica Dragana Stojšić.

U proseku oko 1200 dece svake godine pohađa UPVO “Poletarac”. Trenutno je se nastavne aktivnosti odvijaju 8 objekata u gradu i u 15 sela Opštine Ruma. U Dobrincima pored obaveznog pripremnog predškolskog programa, najmlađima dostupan i celodnevni boravak, a mesta ima za 25 mališana.

Roditelji svoju decu mogu upisati svaki radni dan, u vremenu od 8 do 13 časova, u prostorijama zgrade Uprave “Poletarca”, Glavna br. 146. Više informacija se može dobiti i putem telefona 022/479-137.

Fotografija: RTV

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here