Naslovna Srem Ruma Ruma: Prezentovane kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine

Ruma: Prezentovane kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Razvojni fond Vojvodine prezentovao je danas Rumljanima, u Kulturnom centru “Brana Crnčević”, kreditne linije namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima za nabavku nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, kupovinu poljoprivrednog zemljišta, IPARD program, investicije, tos, obrtna sredstva, turizam (subvencionisana kamata), finansiranje klimatski održivih investicija.

Predstavnik RFV Dejan Slavujević iz sektora za kredite se zahvalio Opštinskoj upravi na podršci da se i ove godine uspostavi direktan kontakt sa svim zainteresovanim ljudima za neku od 15 kreditnih linija koliko ih je trenutno na raspolaganju.

Krediti su sa rokovima otplate do 7 godina, grejs periodom do 24 meseca, a za razliku od drugih finansijskih kuća, banaka, u slučaju prevremene otplate kredita vraća se samo ostatak glavnice od tog trenutka, nema negativnih kamatnih stopa, čak budući korisnici biraju i taj grejs period koji mogu da skraćuju i kako će da vraćaju kredit, da li će na mesečnom, tromesečnom ili šestomesečnom nivou, kazao je Slavujević.

“Novina koju smo morali da menjamo je kamatna stopa. Nudimo devizne kredite, to je 2 odsto kamata plus šestomesečni euribor, a za dinarski je 0,8 posto plus referentna kamatna stopa Narodne banke koja je u ovom trenutku 4,0012. Mi smo povoljniji u odnosu na ostale banke. Imamo 8 kreditnih linija namenjenih poljoprivrednim gazdinstvima, zatim vrlo zanimljivu kreditnu liniju za kupovinu polovne mehanizacije, to je petogodišnji kredit sa šest meseci grejs perioda gde ne uslovljavamo korisnike ni u kubikaži, snazi, oni sami biraju šta im odgovara. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam subvencioniše i sufinansira dve kreditne linije našeg fonda. Takođe, imamo dugoročne kredite za IPARD investicije gde dajemo podršku kao finansijski servis ljudima koji su prošli na IPARD projektima”, izjavio je Slavujević.

Na prezentaciji kreditnih linija u Kulturnom centru se moglo čuti i da su pojednostavljeni način i procedura za dobijanje kredita, pa je tako potrebno doći samo jednom u Novi Sad na potpisivanje ugovora.

Razvojni fond Vojvodine od ove godine u ponudi ima dugoročni kredit za finansiranje klimatki odrzivih investicija, što je novina kod nas, napominje Slavujević i dodaje da RFV ide u korak sa svetom i prati  svetske trendove i primenjuje ih na našem trzištu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here