Naslovna Srem Ruma RUMA: Uručene Svetosavske povelje

RUMA: Uručene Svetosavske povelje

PODELI

Svetosavska akademija, kako smo najavljivali, svečano je održana sinoć u Velikoj dvorani Kulturnog centra, punoj ponosnih roditelja, rođaka, đaka i prijatelja. Dodelu povelje pratio je program koji su pripremili učenici Gimnazije “Stevan Puzić”, ovogodišnjeg organizatora. Jerej Sreten Lazarević, arhijerijski namesnik Rume, održao je besedu posvećenu Svetom Savi, nakon čega je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, pored Svetosavske povelje, nagradio najbolje učenike završnih razreda novčanom nagradom od 10 000 dinara.

Svetosavske povelje otišle su u ruke petnaest najboljih učenika iz škola širom teritorije opštine Ruma, a to su : Katarina Bošković, Slavko Krstić, Aljoša Vasić, Elena Akik, Milica Kovač,  Katarina Borković, Stefan Skakavac,  Gordana Vučetić, Ana Grba, Aleksandra Kolarović, Zorica Vuković, Dušica Krnjajić, Miloš Krstić, Mirjana Mihajlović i Marina Bagi. Od nagrađenih učenika, 4 pohađaju srednje škole, dok su ostali učenici đaci osnovnih škola sa rumske teritorije.

Prilikom svečane dodele povelja, predsednik Mančić iskoristio je priliku da đacima čestita, ali i da ih podseti na stvari koje je Sveti Sava uradio za školstvo, i da naglasi da je ulaganje u mlade jedini način da se obezbedi lepša i bolja budućnost.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here