Naslovna Dogadjaj Ruma: Za protivgradne rakete – 1,5 milion dinara

Ruma: Za protivgradne rakete – 1,5 milion dinara

PODELI
Foto: Sremska TV, RTV

Na Sednici veća održanoj u Rumi bilo je reči i o nabavci protivgradnih raketa za potrebe funkcionisanja protivgradnih stanica na teritoriji Opštine Ruma.
Rumi nagrada za javnost u radu lokalne samouprave!
Jednoglasnom odlukom većnici su izglasali predlog o nabavci, u iznosu od 1.500.000,00 dinara, a rakete biće ustupljene na trajno korišćenje Hidrometeorološkom zavodu Srbije, koji će ih koristiti za zaštitu poljoprivrednih useva.

Sredstva koja su odobrena za nabavku protivgradnih raketa idu na teret sredstava budžeta Opštine, istaknuto je na Sednici veća održanoj u Rumi.

Rekonstrukcija Gerontološkog centra u Rumi

S obzirom da se stanovništvo Opštine Ruma bavi poljoprivrednom proizvodnjom, ratarstvom i voćarstvom, „grad” predstavlja jednog od najvećih neprijatelja koji nanosi veliku materijalnu štetu, kako na usevima tako i na objektima i mehanizaciji. Zato Opština Ruma nastoji da se zaštita istih dovede do maksimuma, kako bi se sprečile eventualne posledice.

U cilju postizanja efikasnosti rada sistema odbrane od grada na teritoriji opštine Ruma u 2019. godinu, Opština će nabaviti protivgradne rakete za protivgradne stanice. Ovim zaključkom, kako je navedeno na Sednici veća, odobravaju se sredstva za tu svrhu, a rakete će biti ustupljena na trajno korišćenje Hidrometeorološkom zavodu Srbije, koji će ih koristiti za zaštitu poljoprivrednih useva na području opštine Ruma, preko postojećih 12 protivgradnih stanica.

U slučaju da protivgradne rakete ne budu iskorišćenje u toku ove godine, iste će biti na raspolaganju Opštini Ruma u narednoj godini, zaključeno je na Sednici veća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here