Naslovna Dogadjaj Rumljani uz Bregu dočekali pravoslavnu Novu godinu

Rumljani uz Bregu dočekali pravoslavnu Novu godinu

PODELI
Foto: Opština Ruma

Na spektakularan način Rumljani su proslavili pravoslavnu Novu godinu na Gradskom trgu uz koncert Gorana Bregovića. Koncert u našem gradu zauzima posebno mesto u novoj turneji Gorana Bregovića, jer je proslavljeni muzičar po prvi put nastupio u Rumi.

“Ima malo mesta u bivšoj Jugi u kojima nikad nisam nastupao, i evo večeras sam po prvi put svirao i pevao u Rumi. Zadovoljan sam, drago mi je što je publika uživala, dao sam svoj maksimum jer na kraju krajeva i meni je Nova godina i ja hoću da se provedem”, uz osmeh je konstatovao Brega.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, čestitajući sugrađanima pravoslavnu Novu godinu, istakao je da Ruma pored privrednog razvoja i svega onoga što je izdvaja u odnosu na druge, pokazuje da je u stanju da dovede zvezde svetskog renomea u naš grad i da Rumljanima obezbedi dobar provod i uživanje za doček popularne srpske Nove godine.

“Gledajući širu sliku mi smo sigurno opština koja ide korak ispred drugih, međutim, i sam ovaj koncert to pokazuje. Ono što je veoma važno napomenuti je da iz godine u godinu imamo gotovo isti budžet na raspolaganju za organizovanje dočeka pravoslavne Nove godine, ali smo ovog puta zahvaljujući zajedničkim prijateljima uspeli da Gorana Bregovića dovedemo u naš grad. To svakako nije bilo lako, pogotovo za ovako važan datum, jer je Brega zvezda velikog kalibra, uvek tražen, znamo da je pre samo dve sedmice za doček Nove godine nastupao u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije. Stoga veliku zahvalnost dugujemo i Bregi i ljudima iz njegovog okruženja koji su nam pomogli da do koncerta dođe”, izjavio je predsednik Mančić.

Program na Gradskom trgu završen je tradicionalnim molebanom, a protojerej Sreten Lazarević, arhijerejski namesnik rumski poslao je poruku mira i ljubavi, poželevši da trgovi naših gradova budu prepuni mladih naraštaja, da građani budu čuvari vere i tradicije, dostojni slavnih predaka, osvrnuvši se i na dešavanja u Crnoj Gori i pozvavši na jedinstvo srpskog naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here