Naslovna Srem Ruma Rumljani zablistali kraj Ibra – Republičko školsko takmičenje u atletici

Rumljani zablistali kraj Ibra – Republičko školsko takmičenje u atletici

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – U organizaciji Atletskog i Saveza za školski sport Srbije, kao i kraljevačkog Sportskog saveza, na renoviranom atletskom stadionu kraj Ibra u centru Kraljeva, održano je finalno, republičko školsko takmičenje u atletici.

Ovom prilikom nadmetalo se oko 600 osnovaca i srednjoškolaca iz svih krajeva Srbije koji su prethodno ostvarili najbolje rezultate na međuokružnim takmičenjima.

OŠ  “DUŠAN JERKOVIĆ” RUMA 

Osvojila je 2. mesto u EKIPNOJ konkurenciji učenica osnovnih škola. Sastav ekipe: Jovana Dokmanović (kugla), Una Đuričić (dalj), Dajana Đapić (100 metara), Jelena Samardžija (300 metara), Verica Kosanović (600 metara), Jana Božić (vis), štafeta 4h100 metara: Samardžija, Dokmanović, Đuričić, Đapić.

Nastavnica: Ljiljana Orlović

U svojim uzrasnim kategorijama, odnosno od prvog do šestog razreda u takozvanoj maloj atletici Rumljani su nizali medalje:

1.mesto Novak Srdanović,

300m – 42,09 (5-6 razred)

OŠ “Dušan Jerković”

1.mesto Marko Zec,

skok u dalj – 4,52m (1-4 razred)

OŠ “Dušan Jerković” 

2. mesto Nemanja Veselinović,

skok u vis – 145cm (5-6 razred)

OŠ “Zmaj Jova Jovanović” 

3. mesto Marko Topolić

600m – 1:45,83 (5-6 razred)

OŠ “Zmaj Jova Jovanović”

Demonstrirajući veštinu i fizičku pripremljenost na zavidnom nivou, učenici i učenice osnovnih škola iz Rume su pokazali da pravilnim, stručnim i vrednim radom, uz pristojne uslove za trening i takmičenja mladih talenata, „kraljica sportova“ u Rumi ima lepu perspektivu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here