Naslovna Politika Rumljanin zadaje poslednji udarac Đilasu i Demokratskoj stranci: DOKAZAO KRAĐU!

Rumljanin zadaje poslednji udarac Đilasu i Demokratskoj stranci: DOKAZAO KRAĐU!

PODELI

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine Nenad Borović izjavio je da je lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas otkupio dug DS prema banci za 38 miliona dinara, a onda potpisao ugovor sa tom strankom u kome se navodi da mu ona duguje 49 miliona dinara.

– Na sve to nam obračunava kamatu od 18 odsto na godišnjem nivou na ime tog duga – rekao je za medije Borović, koji tvrdi da je bivši šef DS Đilas prilikom otkupa duga te stranke zaradio 11 miliona dinara.

Borović navodi da je – dug DS prema Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) bio 49 miliona dinara, a da je u jednom danu kod jednog od notara prvo potpisan ugovor između Đilasa, odnosno njegove firme i RBV, po kom Đilas otkupljuje dug DS prema toj banci za 38 miliona dinara.

– Odmah nakon toga, Đilas potpisuje ugovor sa Bojanom Pajtićem, tadašnjim predsednikom DS, u kome se navodi da stranka duguje Đilasu 49 miliona, koliko je dugovala i samoj banci. Kako je Đilas otkupio naš dug od banke za 38 miliona, ne znam, ali on je u startu bio dobar za 11 miliona dinara – rekao je Borović.

Podsećamo, 2013. godine Ruma je osvanula sa oblepljenim plakatima takozvane koalicije 357 koja je nadimak dobila po ceni radnih mesta koje su kako se pričalo tadašnji funkcioneri prodavali, te je radno mesto u nekim javnim preduzećima moglo da se kupi od 3000€ pa sve do 7000€ koliko je iznosila pozicija šefa odeljenja. Upravo ova akcija NN lica protiv kojih je podneta i krivična prijava je bio okidač da se čuvena kolacija demokrata, socijalista i Dosenove grupe građana raspadne.

Na plakatima su bile glave svih važnih funkcionera iz tog vremena sem upravo Nenada Borovića, za koga se tada sumnjalo da stoji iza ove akcije kako bi se distancirao od svojih partijskih drugova i teret neuspešne vladavine svalio na Gorana Vukovića i Dragana Kardaša.

Mi ne znamo koliko DS još duguje Đilasu, jer rukovodstvo uporno izbegava da govori o tome – kazao je Borović. On je naveo da se zbog toga što Đilas, kako je kazao, “zelenaši svoju nekadašnju stranku, protivi saradnji sa SzS, čiji je jedan od lidera upravo Đilas.

Zbog čega je Nenadu Boroviću trebalo toliko vremena da iznese njihov prljav veš na videlo još uvek je nepoznanica. Može se pretpostaviti da je ovo samo manji procenat nezakonitosti i nedela koje su činili lideri Demokratske stranke i Saveza za Srbiju, a u koje je Borović imao uvid.

Građani Rume se obraćaju našoj redakciji sa željom da Borović iznese sva saznanja o koruptivnim radnjama u opštini Ruma pre 2013. godine za vreme dok je on bio predsednik Skupštine opštine i otkrije koliko je i na koji način opljačkan budžet opštine Ruma.
Pokušali smo da dobijemo odgovor Nenada Borovića, ali na broj telefona koji naša redakcija poseduje nije bio dostupan.

Izvršni odbor DS isključio je Borovića iz stranke, a sada se čeka i konačna odluka drugostepenog organa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here