Naslovna Hronika Rumska policija celu noć tražila načelnikove tablice; u gradu opet zapaljeno vozilo!

Rumska policija celu noć tražila načelnikove tablice; u gradu opet zapaljeno vozilo!

PODELI
Foto: mylegalneeds.com

Rečenica: “Selo gori, a baba se češlja”, može bukvalno da se primeni u Rumi.

Naime, dok se u Rumi kriminalna grupa priprema da zapali vozilo, i nakon toga uspe u svojoj nameri i sprovede radnju u delo, načelnik rumske policijske stanice angažuje sve raspoložive snage ne bi li maltretirali građane, pretresajući vozila u pokušaju da nađu njegove tablice!

Kao da su svi građani koji su izašli subotom uveče krivi jer su njemu u utorak ukradene tablice!

I naravno, dok šalje svoje polusposobne poslušnike da se bave glupostima, u gradu traje akcija paljenja vozila i pljačkanja kuća!

Valja napomenuti da je u prethodnih 10 dana opljačkano između 4-5 privatnih kuća u Rumi, a da se istraga nije pomerila ni milimetar, jer načelnik ne rukovodi policijom da rasvetljavaju krivična dela već da se nađu njegove ukradene tablice!

Naš čitalac, koji je bio šikaniran od strane policije, na čelu sa jednim od najkorumpiranijih lokalnih policijaca, kaže da su policajci konačno u Rumi posle 5 godina počeli da rade svoj posao, ali nažalost samo prividno.

Kako priča naš sagovornik, shvatamo da je sinoćna racija samo privid kako bi se pred građanima opravdalo da oni u Rumi uopšte postoje.

On objašnjava da je akcija bila organizovana potpuno lažno (o čemu ćemo tačno pisati u sledećem tekstu), jer policajci nisu zaustavljali, nego su uredno propuštali rumske poznate trgovce drogom.

– Svi uredni građani koji nisu bili pod dejstvom alkohola su pretresani, otvarani su im gepeci, pretresane lične stvari, dok su poznati dileri prolazili na zamah rukom policajca koji je tu neformalni vođa u njihovoj korumpiranoj bandi!

Pijane vozače su na moje oči uz nadoknadu pozdravljali bez alkotestiranja. Sve što pričam može da se proveri, subotom uveče je zaustavljeno sigurno preko 50 alkoholisanih vozača, a nije napisano više od 5 kazni, priča naš sagovornik u dahu!

Naš drugi sagovornik, koji je takođe bio izvrgnut polu-kriminalnim pretresanjem vozila, ne bi li se nekako opravdalo sedmogodišnje nepostojanje rumske policije, kaže da je komandirka prema njemu bila vrlo nepristojna kada joj je skrenuo pažnju da upravo trgovac drogom prolazi pored njih, dok njega maltretiraju koji je sa svojom devojkom, potpuno trezan, što je test i pokazao!

On kaže da je policajcima skrenuo pažnju da je sramota što vidljivo propuštaju pijane vozače i dilere drogom (očigledno pod zaštitom) i da tako neće rešiti 5 nerašćišćenih krađa koje su se desile u prethodnih 5 dana u Rumi, a da pogotovo neće pronaći ukradene tablice načelnika rumske policijske stanice i da tako samo lažu građane da oni nešto rade dok im pred očima pljačkaju inventar i kuće građana!

Kako kaže, posle toga su postali vidno nervozni i nekulturni, a kada je skrenuo pažnju da zna šta sve privatno rade i da zna broj kamiona koje neko od njih ima i broj nekretnina koje poseduju njihovi nadređeni, jedan policajac mu je rekao:

– Gospodine, ja 20 godina živim kao podstanar, muka mi je i od Vlatkove žene koja je zaposlena za stalno u opštini dok moja još uvek nema posao, muka mi je od šefovih kombinacija, kupovine lokala, njegovih obračuna – paljenja vozila po gradu, stanova u Novom Sadu, zapošljavanja rođaka, i da ne pričam čega sve već, muka mi je i šta mogu? Ja sam nemoćan! Sve vas razumem, pođite dalje svojim putem.

Uskoro ćemo objaviti u kom delu Rume se ova akcija odigrala i zašto baš ispred kuće urednika Sremskih vesti, posle objave teksta da su načelniku ukradene tablice!

Takođe ćemo objaviti razgovor između načelnikovih poslušnika koji su poslati da maltretiraju autora teksta u kom se otkriva da je polu-sposobni načelnik ostao bez tablica na službenom vozilu ispred zgrade SUP-a!

Da li novinari treba da se brinu odmazde moćnog policajca ili građani treba da se brinu koliko će još kuća narednih dana biti opljačkano i koliko vozila zapaljeno usled nemara i sve većih privatnih problema marionetskog načelnika!?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here