Naslovna Srem Ruma Rumske gimnazijalke brane boje Srbije u Dohi

Rumske gimnazijalke brane boje Srbije u Dohi

PODELI

Rumske učenice su osvajanjem državnog prvenstva u rukometu izborile plasman na Svetskom školskom prvenstvu, koje se održava u Dohi, glavnom gradu Katara, od 21. februara do 01. marta 2018. godine.

Devojke koje pohađaju prvu, drugu i treću godinu prestižne rumske obrazovne ustanove, članice rumskog rukometnog kluba “Sloven” uspele su da osvoje prvo mesto na republičkom takmičenju koje se održalo 15. decembra u Leskovcu.

Boje Srbije, zasluženo, braniće najbolje učenice rumske Gimnazije.

Savez za školski sport Srbije, preko Ministartva sporta i omladine, obezbedio je sve ono što je neophodno Rumljankama za put i učešće na svetskoj školskoj smotri rukometa u Kataru, a rumska lokalna samouprava je, posredstvom Sportskog saveza Opštine Ruma, učenice darivala sa trenerkama i propratnim turističkim materijalom o našoj opštini.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je istakao da je uspeh rukometne ekipe Gimnazije dokaz kvalitetnog rada u školskom sportu u rumskoj opštini.

“Đaci iz rumske opštine su perjanice školskog sporta u Sremu, a sada, na primeru učenica Gimnazije, vidimo i cele države. Odlazak u Katar je “šlag na tortu” i ove devojke su to apsolutno zaslužile. One su ti mladi ljudi na koje Opština Ruma računa u budućnosti, a školski sport je ona, rekao bih, najzdravija baza iz koje se kasnije regrutuju budući šampioni. Šta god uradile u Kataru one su za nas već šampionke i uradile su već mnogo na afirmaciji Opštine Ruma”, rekao je Kovačević.

Direktorica rumske Gimnazije Sofija Blagojević je istakla da je ova obrazovna ustanova ponosna na svoje mlade učenice i da će one na dostojan način predstavati školu, Rumu i našu Srbiju.

“Rumska Gimnazija je izuzetno zahtevna što se tiče redovne nastave, ali ove devojke su dokazale da mogu sve. Sve one su učenice za primer, koje dokazuju da je moguće uskladiti učenje i ljubav prema sportu. Još jednom ponavljam izuzetno smo ponosni na celu ekipu”, kazala je direktorica Sofija Blagojević.

Oštra konkurencija ne plaši Rumljanke, naprotiv, one će se boriti do poslednjeg minuta u svakom meču, kaže Dunja Tabak jedna od učenica koja sutra putuje u Katar.

“Uzbuđene smo, rekla bih i da imamo neku pozitivnu tremu, ali ipak u Katar idemo hladne glave. Već smo postigli mnogo, ipak, verujemo svi da ćemo još bolje partije pružiti u Kataru. Ne opterećujemo se konačnim plasmanom, ali svakako da imamo ambicije i sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo uspeh”, rekla je Dunja, učenica drugog razreda Gimnazije “Stevan Puzić”.

Rukometnu ekipu iz Rume, koja će reprezentovati Srbiju na svetskom takmičenju u Dohi čine sledećih 12 devojaka: Nina Zmijanjac, Bojana Ćulibrk, Dejana Laketić, Jelena Vukmirić, Teodora Mitev, Ana Konstantinović, Jovana Avramović, Dunja Tabak, Zorana Čavrić, Iva Vuičić, Milica Drlić i Jelena Škondrić, a sa klupe će ih predvoditi profesorica Vera Milovančević.

Pored Srbije u grupi su još Mađarska, Austrija, Indija i Češka, a na Svetsko prvenstvo se plasiralo ukupno 20 selekcija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here