Naslovna Srem Ruma Rumske kompanije proširuju proizvodne pogone

Rumske kompanije proširuju proizvodne pogone

PODELI

Prepoznajući dobru poslovnu klimu nekoliko kompanija u Rumi proširuje svoje proizvodne pogone, a u Kraljevcima će uskoro sa radom početi nova fabrika.

Novi proizvodni pogon u industrijskoj zoni “Zapad”(“Rumen”) napravila je kompanija “Afrodite mode colection”, koja već 13 godina posluje u našem gradu.

Opština Ruma ima isti pristup i prema domaćim i prema stranim investitorima, pa je tako ovoj domaćoj kompaniji ustupljeno zemljište, u pomenutoj industrijskoj zoni, bez naknade.

“Kompanija “Afrodite mode colection”je završila svoj objekat u radnoj zoni “Zapad”(Rumen). Napravljen je lep i funkcionalan objekat koji zadovoljava njihove potrebe i najavljeno je da će u narednom periodu zaposliti od 50 do 100 radnika. Opština Ruma i Republička direkcija za imovinu su na osnovu Elaborata, a uz saglasnost Vlade Republike Srbije, dodelili zemljište za izgradnju proizvodnog pogona bez naknade. Takva odluka pokazaće se više nego opravdanom, jer će novim zapošljavanjem Opština Ruma ubirati veće prihode po osnovu poreza na zarade, poreza na imovinu, te plaćanja lokalnih taksi”, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, najavivši uskoro otvaranje i novog proizvodnog pogona kompanije “Dag Co”u Rumi i fabrike za proizvodnju betonskog čelika u Kraljevcima.

“U avgustu očekujemo svečano otvaranje kompanije “Dag Co”, njihovog novog poslovnog pogona izgrađenog uz put Ruma-Voganj. Njihovi radnici se sele u novoizgrađeni objekat, imamo najavu zaposlenja novih 100 radnika. U septembru bi mogla da se otvori i fabrika u Kraljevcima. U pitanju je nova kompanija “Komerc-mali” za proizvodnju betonskog čelika, dakle, nije reč o proširenju, već o otvaranju novog postrojenja. Tu će odmah biti zaposleno 50 ljudi. Opština Ruma ekonomski i privredno raste i biće dosta dešavanja, u smislu otvaranja novih pogona, u narednim mesecima u našoj opštini “, poručio je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here