Naslovna Kultura Rumski folkloraši i horisti na takmičenjima!

Rumski folkloraši i horisti na takmičenjima!

PODELI
Foto: Opština Ruma

Srpsko pevačko društvo učestvovalo je u nedelju, 12. maja 2019. godine na tradicionalnim Majskim muzičkim svečanostima u Bijeljini. Tog takmičarskog dana učestvovalo je preko 20 horova iz Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske… Srpsko pevačko društvo je sa 85 bodova osvojilo srebrnu medalju u kategoriji Mešovitih kamernih horova.

Saobraćaj kosi Sremce!

Rumljani su se predstavili sa četiri kompozicije različitih epoha i karaktera.

Naredno takmičenje očekuje ih početkom juna u Tuzli, gde će pored takmičarskog dela učestvovati i u koncertu duhovne muzike koji će biti održan u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli.

Foto: Opština Ruma

U nedelju 12. maja na sceni Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum održana je zonska smotra muzičkog stvaralaštva Srema za horove, orkeste i folklorne ansamble.

Pripremni sastav Ansambla narodnih igara i pesama „Branko Radičević” se predstavio novom koreografijom umetničkog rukovodioca Petra Popovića – „Poj slavuju goru mi raspojuj“ – igre Niša. Konačni rezultati svih zonskih smotri će biti objavljeni 21. maja, a potom će selektovane grupe učestvovati na Muzičkom festivalu dece Vojvodine, koji će se održati u Bačkoj Topoli 2. juna 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here