Naslovna Srem Ruma Rumski planinari ostvarili najveći klupski uspeh

Rumski planinari ostvarili najveći klupski uspeh

PODELI

Proteklog vikenda je trkom na Deliblatskoj peščari završen ovogodišnji ciklus takmičenja Vojvođanske treking lige u kojoj je učestvovao i Planinarski klub “Borkovac iz Rume”.

Rumljani su u konkurenciji 68 planinarskih, atletskih i drugih klubova registrovanih u ovom takmičenju u konačnom generalnom plasmanu osvojili drugo mesto, dok je članica PK “Borkovac” Jelena Radosavljević osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji.

Vojvođanska treking liga je takmičenje koje organizuje Planinarski savez Vojvodine na uređenim planinarskim i pešačkim stazama u Vojvodini koje učesnici prelaze pešačenjem ili trčanjem. U svakom takmičarskom kolu postoje tri dužine staze: kratke (do 20km), srednje (do 30km) i duge (oko 40km), a svaka staza nosi određen broj bodova u zavisnosti od dužine i ukupne visinske razlike.

Ove godine održano je devet kola Vojvođanske treking lige:
1. Novogodišnji maraton Šid,
2. Vršačka transverzala, Vršačke planine,
3. Memorijal Mihajlo Kampoš, Subotička peščara,
4. Kup Fruške gore, Popovica,
5. Susret planinara, Carska bara,
6. Simonovićevi dani, Gornje Podunavlje,
7. Dunavske čarolije, Čortanovci,
8. Bukovački maraton, Fruška gora,
9. Maraton Vid Novaković, Deliblatska peščara.
PK “Borkovac” je učestvovao na svim kolima, sa najmanje pet takmičara u svakom kolu, uglavnom na dugim stazama. Za klub je tokom sezone nastupalo 19 takmičara u različitim kategorijama, od kojih najmlađi ima 15, a najstariji 57 godina.
Medalje za najbolje plasirane pojedince i pehari za najbolje klubove biće dodeljeni na svečanoj godišnjoj skupštini Planinarskog saveza Vojvodine.
Osvojeno drugo mesto u Vojvodini je najveći takmičarski uspeh u istoriji kluba, a na taj način je uveličan značajan jubilej koji se obeležava ove godine – 90 godina organizovanog planinarstva u Rumi i 20 godina od obnavljanja planinarskog kluba “Borkovac”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here