Naslovna Srem Ruma Rumski srednjoškolci u poseti Vojnoj akademiji

Rumski srednjoškolci u poseti Vojnoj akademiji

PODELI
Foto: Gimnazija Stevan Puzić/Facebook

RUMA – Učenici sve četiri srednje škole u Rumi obišli su juče nastavne, smeštajne i sportske kapacitete Vojne akademije i na taj način se upoznali sa procesom obrazovanja budućih oficira Vojske Srbije.

Goste je dočekao prodekan za naučno – istraživački rad kapetan bojnog broda vanr. prof. dr Dragan Trifković sa saradnicima.

Nakon što su im poželeli dobrodošlicu, gostima su predstavljeni uslovi aktuelnog konkursa za upis u vojne škole i proces selekcije koji kandidatima predstoji do sticanja zvanja kadeta, a u nastavku posete, nastavnici i učenici imali su priliku da osete deo svakodnevnice na Vojnoj akademiji.

Obilaskom spomen sobe, predstavljen je istorijat Vojne akademije, dug skoro dva veka, kao i njena reforma od osnivanja 1850. godine do moderne visokoškolske ustanove kakva je danas.

Pored toga, učenici su imali priliku da obiđu deo nastavnih kapaciteta među kojima su bili simulator letenja i kabinet u kojem se izučavaju motori i motorna vozila ali i pištoljsku streljanu gde su gosti imali priliku da pokažu svoje veštine i u gađanju na simulacionom trenažeru.

Po završetku obilaska, organizovani su sportski susreti koji su bili prilika da učenici iz Rume odmere snage sa kadetima Vojne akademije u odbojci, malom fudbalu i basketu tri na tri, a poseta je završena neizostavnim vojničkim pasuljem i zajedničkim ručkom u kadetskom restoranu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here