Naslovna Srem Ruma Rumski vašar na velikom platnu

Rumski vašar na velikom platnu

PODELI

U utorak, 23. januara, u velikom holu Kulturnom centru “Brana Crnčević” biće prikazan film posvećen najvećem brendu našeg grada “Rumskom vašaru”. Film “Rumski vašar” – srpski brend sa carskom poveljom, 270 godina tradicije, u produkciji Vorki tima i Zavičajnog muzeja Ruma biće prikazan u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Još davne 1747. godine, kada je Ruma, Carskom poveljom, uvrštena u red trgovišta, pa do danas, svakog trećeg u mesecu se održava Rumski vašar.

Tom prilikom, u Rumu dolaze ljudi iz svih krajeva Srbije i okruženja da prodaju ili kupuju, vide ili budu viđeni, da pazar začine jagnjećim pečenjem ili nekim drugim specijalitetom koji se nudi pod bučnim šatrama. Vašarištem tada prodefiluje i do 30.000 ljudi.

U cilju obeležavanje jubileja 270 godina trajanja Rumskog vašara Vorki tim i Zavičajni muzej Ruma snimili su dokumentarni film “Rumski vašar” koji je svoju premijeru imao 10. oktobra 2017, na dan kad je održan prvi vašar. Svi posetioci sutrašnje projekcije će na poklon dobiti CD sa filmom o čuvenom vašaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here