Naslovna Deca Rumski vrtići od ponedeljka rade po novom vremenu

Rumski vrtići od ponedeljka rade po novom vremenu

PODELI

Rumski vrtići od ponedeljka, 5. oktobra radiće po izmenjenom vremenu, koje će biti fleksibilnije i prilagođenije roditeljima, naročito onima koji rade popodnevne smene ili odlaze na posao nešto kasnije. Sve je to u sklopu priprema ustanve “Poletarac” za rad na novim osnovama obrazovanja i vaspitanja, a roditelji mališana su zadovoljni ovom odlukom.

Novi raspored u rusmkim vrtićima stupa na snagu od ponedeljka. On praktično omogućava fleksibilnije korišćenje vremena za roditelje i mališane, a u skladu sa planom i programom rada ustanove.Nova vremenska organizacija odgovara i velikom broju roditelja, koji navode da će ovako moći da usklade satnicu posla, škole i vrtića.

Roditelji se mole da ne dovode decu u periodu od 8 do 9 časova, zbog toga što u to vreme traje doručak, a kako bi se mogle ispoštovati sve preventivne epidemiološke mere. Otpust dece ostao je posle 14 časova.

Novi ritam dana u vrtiću trebalo je da počne sa provođenjem u maju, ali je zbog korone sve pomereno. Kako navodi direktor, novu vremensku organizaciju uvode i drugi vrtići u Sremu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here