Naslovna Svet Rusija: Ubijeno oko 500 pripadnika ukrajinske vojske

Rusija: Ubijeno oko 500 pripadnika ukrajinske vojske

PODELI
Foto: EPA-EFE/Andrzej Lange

Ruski borbeni avioni su tokom noći uništili 87 ukrajinskih vojnih objekata i ubili oko 500 pripadnika ukrajinske vojske, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao i da je “eliminisano više od 60 pripadnika neonacističkog odreda ”Donbas”, u oblasti naselja Rubci u Donjeckoj Narodnoj Republici”, preneo je Tas s.

Avioni operativno-taktičke i armijske avijacije pogodili su 87 ukrajinskih vojnih objekata među njima 79 gde je bilo koncentrisano ljudstvo i vojna oprema neprijatelja. Takođe je eliminisano oko 500 neprijateljskih pripadnika, 59 oklopnih vozila, artiljerijskih oružja i automobila, saopštio je ruski vojni zvaničnik.

Konašenkov je rekao i da su u oblastima Vesjolo i Prišib uništena dva lansera protivvazdušnih raketnih sistema „Buk M1“ i „Osa AKM“, kao i dva skladišta municije u rejonima naselja Novoselovka i Slavjansk.

On je naveo da su ruski PVO sistemi tokom protekle noći oborili 13 ukrajinskih dronova u oblastima naselja Novi Mir, Očeretino Mirno, Donjeck, Novoljubovka, Balakleja i Kazačja Lopan.

Saopšteno je da je protivvazdušni raketni sistem „Buk-M1“ oborio dve ukrajinske rakete “Točka U“ iznad naselja Tokmak u Zaporoškoj oblasti i Svatovo u Harkovskoj oblasti, kao i da su ruske raketne i artiljerijske trupe izvršile 1.299 borbenih zadataka u protekla 24 sata u Ukrajini, navodi TAS S.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here