Naslovna Srbija RZS: Mediji hitno da uklone lažnu vest o popisivačima

RZS: Mediji hitno da uklone lažnu vest o popisivačima

PODELI
Foto: prtsc/Opština Ruma

Republički zavod za statistiku (RZS) demantovao je pisanje pojedinih portala da su “lažni popisivači pokušali da uđu u stanove” građana i pozvali da oni koji su objavili hitno uklone ovakav sadržaj.

U saopštenju medijima iz RSZ kažu da nema saznanja od MUP-a, sa kojim blisko sarađuje u akciji od nacionalnog značaja kao što je Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022, da je bilo prijava ovog tipa od građana.

Ističu i da Petar Korović, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku nema lični nalog na Tviteru, niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži.

“Tviter nalog @tviter_advokat (koji je navedeni izvor ovih sadržaja) je privatni nalog građanina, koji je potpuno samoinicijativno objavio sopstvene instrukcije građanima. Delovi teksta u kojima se navodno citira Petar Korović netačni su i proizvoljni”, poručeno je iz RZS.

S obzirom na to da je sadržaj ove objave ne samo neistinit, već unosi i nepotrebnu paniku i strah među građane, iz RZS, kako navode, zahtevaju u skladu sa Zakonom o javnom informisanju da mediji hitno uklone sadržaj koji su objavili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here