Naslovna Srem Inđija SAČUVAJMO SELA: Pozorišne predstave i filmske projekcije u selima inđijske opšine

SAČUVAJMO SELA: Pozorišne predstave i filmske projekcije u selima inđijske opšine

PODELI

Kulturni centar Inđija organizovaće u tekućoj godini brojne pozorišne predstave i filmske projekcije u seoskim sredinama inđijske opštine. Prvi filmovi emitovaće se već početkom februara i biće posvećeni najmlađima.

Prema rečima direktorke Kulturnog centra Ružice Jovanović, sale koje u ovom momentu ne mogu da ispune mogućnost za prikazivanje filmova neće ostati uskraćene i bez programa, već su za njih organizovane prikazivanje dečije predstave u čiju organizaciju su uključene i škole.

„Saradnja sa Domovima kulture, mesnim zajednicama i školama u naseljenim mestima biće proširena i potrudićemo se da u svakom selu makar jednom mesečno bude organizovana projekcija filma, predstave, izložbe ili muzički program. U svakom slučaju voljni smo da pomognemo kako bi domovi kulture po selima živnuli i ponudili neki sadržaj svojim meštanima nakon višedecenijske pauze“ najavila je Jovanović.

Slaba kulturna ponuda u selima inđijske opštine navela je rukovodostvo Kulturnog centra da u ovoj godini krene sa organizovanjem filmskih projekcija i pozorišnih predstava u seoskim domovima kulture.

Raspored projekcija je sledeći:
-5. februar u Domu kulture u Novom Slankamenu: u 16 časova dečiji film „Ferninand“,
u 18 časova „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“;
-7. februar u Domu kulture u Krčedinu: u 16 časova „Ferninand“,
u 18 časova „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“;
-8.februara u Domu kulture u Beški: u 16 časova „Ferdinand“,
u 18 časova „Džumandži: Dobrodošli u džunglu“;

Dečija predstava „Kći vilinog konjica“ odigraće se u 19. februara u Novim Karlovcima, 20. februara u Ljukovu i 21. februara u Maradiku u njihovim domovima kulture sa početkom u 12 časova.

O drugim kulturnim sadržajima u seoskim sredinama blagovremeno ćemo objaviti obaveštenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here