Naslovna Magazin Zdravlje SAD: Istraživanje pokazalo da su Amerikanci pili varikinu za odbranu od koronavirusa

SAD: Istraživanje pokazalo da su Amerikanci pili varikinu za odbranu od koronavirusa

PODELI
Foto: nsuzivo

Više od trećine Amerikanaca upotrebilo je na i u svojim telima sredstva za čišćenje i dezinfekciju u pokušaju da spreče zaraze koronavirusom, pokazala je anketa sprovedena nedugo nakon što je predsednik Donald Tramp javno pitao mogu li te hemikalije da leče koronavirus.

Pranje hrane izbeljivačem, upotreba sredstava za čišćenje u domaćinstvu ili dezinfekcijskih sredstava na goloj koži i namerno udisanje ili gutanje tih proizvoda, neki su od najčešće prijavljenih visokorizičnih postupaka u internet anketi sprovedenoj od 4. maja na 502 odrasle osobe u SAD-u, saopštio je Centar za kontrolu bolesti i prevenciju.

Oko 39 posto anketiranih reklo je da su svesno primenili barem jednu visokorizičnu praksu koju Centar za kontrolu bolesti i prevenciju ne preporučuje kako bi se sprečila infekcija koronavirusom, uključujući korišćenje izbeljivača za čišćenje hrane ili prskanje tela dezinfekcijskim sprejem. Četiri posto anketiranih grgljalo je razređen izbeljivač, sapunicu ili dezinficijense.

Četvrtina ispitanih saopštila je da imaju najmanje jedan štetni zdravstveni učinak tokom prethodnog meseca za koji veruju da je rezultat korišćenja tih proizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here