Naslovna Poljoprivreda SAJAM POLJOPRIVREDE U SREMSKOJ MITROVICI: 250 izlagača na 10 hiljada kvadrata

SAJAM POLJOPRIVREDE U SREMSKOJ MITROVICI: 250 izlagača na 10 hiljada kvadrata

Foto: ilustracija

Na četvrtom Sremskom poljoprivrednom sajmu – AgroSirm, koji je održan proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici, posetioci su imali priliku da vide najnovije trendove u poljoprivredi.

Više od 250 izlagača predstavilo se na preko 10 hiljada kvadrata Hipodroma i Hotela “Srem” koji posluju u okviru Kazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica. Istovremeno, Zavod je bio i jedan od organizotara i domaćin Sajma.

“Još jedna prilika da se pogleda sva mehanizacija naše metalske industrije i proizvodnje koja postoji u okviru Kazneno-popravnog zavoda. Jeste bila inicijativa naša da počnemo sa organizacijom ovog Sajma. Pretendujemo da na ovom Sajmu animiramo sve proizvođače poljoprivredne mehanizacije, ali i da proširimo taj Sajam”, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik KPZ Sremska Mitrovica.

Organizatori sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Privredna komora Srbije i Grad Sremska Mitrovica, a osim izlagačkog dela, posetioci, proizvođači i poljoprivredni stručnjaci su imali priliku da prate naučne i stručne skupove. Takođe, prisutni su imali priliku da se uvere u kvalitet gastro proizvoda iz Srema.

“Nadam se da posetioci mogu da se uvere u kvalitet ovoga što mi radimo i možda napravimo i neke ugovore. Mi smo na najlakši način napravili plasman naših proizvoda, prevashodno iz metalskog sektora. Imali ste gastro deo da vidite i ukusne proizvode koje naši Sremci prave. Ovakvi događaji su bitni za razvoj našeg kraja, s obzirom da je Srem najveća žitnica i najbolja žitnica u Vojvodini”, rekao je Alimpić za Sremska Mitrovica živi.

IZVORmondo
Prethodna vestInđija: Uhapšen zbog sumnje da proganja bivšu partnerku
Sledeća vestTovarničani obeležili Petrovdan

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here