Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sajam svinja i poljoprivrede u Kuzminu najposećeniji do sada

Sajam svinja i poljoprivrede u Kuzminu najposećeniji do sada

PODELI

Tradicionalna manifestacija “Sajam svinja i poljoprivrede” po 18. put održan je u Kuzminu na platou iza Doma kulture u centru sela. Sajam su pratila i stručna predavanja iz oblasti poljoprivrede.

Po 18. put, Mesna zajednica “Kuzmin” i Udruženje odgajivača svinja „Graničar”, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica organizuju Sajam svinja i poljoprivrede, koji svake godine okupi veliki broj izlagača, uzgajivača, ali i posetilaca koji dođu da se upoznaju sa temom Sajma i da uživaju u njegovim proizvodima.

Foto: Sirmiuminfo

Sajam je otvorio Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice, a Sajmu i svečanom otvaranju prisustvovao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

“Ovo je naznačajnija manifestacija u oblasti poljoprivrede u našem Gradu, na šta ikazuje i činjenica da traje 18 godina. Sremska Mitrovica je poljoprivredni kraj, mnogo porodica živi od te delatnosti čiji razvoj znači i razvoj brojnih domaćinstava i razvoj našeg grada. Razvoj poljoprivrede u ovom delu našeg Grada oslanja se na stočarstvo, a sada su uslovi za uzgoj svinja mnogo bolji i tržišna cena ima neki zadovoljavajući minimun. Nadam se da će u budućnosti naročito zahvaljujuči kompaniji Mitros ova proizvodnja dostići nivo iz 80-ih godina prošlog veka”, rekao je Sanader.

Foto: Sirmiuminfo

Ova manifestacija za cilj ima unapređenje svinjarstva i uzgajivačkog programa uopšte. Organizator je Udruženje odgajivača svinja “Graničar” iz Kuzmina i Mesna zajednica “Kuzmin” zajedno sa brojnim seoskim udruženjima, Gradska uprava Sremska Mitrovica i Agencija za ruralni razvoj. Pokrovitelj je Grad Sremska Mitrovica.

Deo prihoda sajma namenjen je za kupovinu narodnih nošnji za folklornu sekciju Kulturnog centra Kuzmin. Nekoliko desetina hiljada proizvedenih tovljenika na godišnjem nivou i njihovu angažovanost u unapređenju, Kuzmin postavlja u jedan od centara stočarstva u Sremu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here