Naslovna Srem Ruma Sajam zapošljavanja u Rumi

Sajam zapošljavanja u Rumi

PODELI
Foto: RTV

RUMA – U okviru programa „Jačanje perspektiva zapošljavanja u sektoru za sport osoba sa poteškoćama – STEPin“, u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ u Rumi, danas i sutra održava se sajam zapošljavanja za osobe sa posebnim potrebama.

Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina uz podršku Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine, a sprovode ga Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i Tekvondo klub “Zmaj” u Rumi.

Kreiranje novih prilika zapošljavanja u sektoru za sport za osobe sa poteškoćama kroz razvoj komplementarnih edukativnih sesija sa ciljem usvajanja novih veština, jedan je od ciljeva projekta Step in.

Otvaranje specijalnog sajma zapošljavanja ispratili su i podržali rumski sportisti.

Glavni cilj projekta je olakšavanje mogućnosti zapošljavanja u sektoru sporta za osobe sa poteškoćama i uspostavljanje novih usluga kroz prenos znanja i aktivnosti u sportu. Domaćin sajma i partner na projektu je i Tekvondo klub “Zmaj” iz Rume

STEPin projekat ima za cilj da obezbedi nova znanja i praktične savete svim osobama sa poteškoćama koji žele da se oprobaju u radu u sportu.

Znanje je moć i preneseno znanje i iskustvo vrhunskih stručnjaka će zasigurno pospešiti život i karijeru osoba sa poteškoćama istakla je Aela Ajdinović, STEPin projekt menadžer Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Sredstva namenjena za sprovođenje ovog projekta iznose 141.000 evra, dok Evropska unija sufinansira u iznosu od 120.000 evra.

Planirano je da projekat traje 15 meseci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here