Naslovna Magazin Planeta SAN SVAKE DEVOJČICE: Sirena čije će vas fotografije ostaviti bez daha!

SAN SVAKE DEVOJČICE: Sirena čije će vas fotografije ostaviti bez daha!

PODELI

Počevši od Andersenove bajke “Mala sirena”, preko istoimenog dugometražnog animiranog filma, pa sve do lutki i različitih varijacija na ovu temu, sirene su postale omiljene junakinje skoro svake devojčice širom sveta. Iako postojanje sirena nikada nije dokazano, Hana je pokazala kako čovek i okean mogu da postanu jedno.

Naime, Hana roni samo uz pomoć svog “repa”, a u stanju je da zadrži dah pod vodom i do dva minuta. Najčešće se fotografiše sa delfinima, kitovima i ajkulama, a time želi da inspiriše ponovno povezivanje čoveka sa prirodom, kao i da podigne svest o značaju zaštite okeanske sredine.

-Okean je krv našeg života. Ako ne obratimo pažnju na zagađivanje, nelegalno ribarenje i ubijanje ovih neverovatnih vrsta koje čuvaju znanje i mudrost okeana, samo je pitanje vremena kada će se i ostatak civilizacije urušiti. Mi ne možemo da preživimo bez vode. To je utroba sveta, nas čini 70% vode. Moramo da shvatimo da ljudi imaju potpuno simbioznu vezu sa okeanom.- kaže Hana.

Ocean-Advocates-Breathtaking-Mermaid-Photography151Ocean-Advocates-Breathtaking-Mermaid-Photography12__880Ocean-Advocates-Breathtaking-Mermaid-Photography7__880Ocean-Advocates-Breathtaking-Mermaid-Photography3__880230__880 A možete pogledati i video koji pokazuje da ove fotografije nisu montaža, ali i uživati u Haninom neverovatnom performansu pod vodom.

izvor: Hannahmermaid.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here