Naslovna Kultura Sanacija kulturnih objekata u Sremskoj Mitrovici

Sanacija kulturnih objekata u Sremskoj Mitrovici

PODELI

SREMSKA MITROVICA – Prilikom posete ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića Sremskoj Mitrovici u decembru prošle godine sa lokalnom samoupravom dogovorena su određena ulaganja u ustanove kulture u Gradu na Savi.

Ulaganja će se odnositi na depo u Galeriji “Lazar Vozarević”, na uređenje fasade ovog objekta kao i na uređenje fasade Muzeja Srema, a sredstva su obezbeđena od ministarstva kulture i informisanja za ovu godinu i delom od lokalne samouprave.

Značajna novčana sredstva za ovu godinu obezbeđena su za sanaciju dotrajale fasade Galerije “Lazar Vozarević” u Mitrovici koja je nagrižena zubom vremena. Sredstva su obezbeđena od ministarstva kulture i informisanja a delom i od Grada Sremske Mitrovice. Od sredstava ministarstva i lokalne samouprave već je urađen depo za slike.

Muzej Srema, zgrada na Trgu Svetog Stefana takođe očekuje izvesna ulaganja na sanaciji zgrade odnosno fasade i stolarije kao i spoljno uređenje izložbenog prostora.

Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo je preko 18 miliona dinara za radove na više objekata kulture u Mitrovici, a u radovima učestvuje i lokalna samouprava.

Za izvođenje radova nadležan je Zavod za zaštitu spomenika kulture a za 2021. godinu najavljena je i sanacija pozorišta “Dobrica Milutinović” za koju su sredstva obezbeđena iz ministarstva kulture, pokrajinskog sekretarijata za kulturu i lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here