Naslovna Srem Ruma Sanacija ulica u Buđanovcima

Sanacija ulica u Buđanovcima

PODELI

Projekat rekonstrukcije najlošijih saobraćajnica u Buđanovcima, koji zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Opština Ruma uveliko je u realizaciji.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice Nebojše Jerkovića, koji su u punom jeku, a uporedo sa njima izvode se i pripremni radovi za asfaltiranje Partizanske ulice.

Ceo posao rekonstrukcije važnih seoskih ulica je vredan 55.992.910,95 dinara, a Uprava za kapitalna ulaganja je izdvojila čak 46,3 miliona dinara.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić istakao je da će kolovoz biti proširen sa četiri na šest metara, sa ivičnjacima sa obe strane, te da su obavljeni radovi na kopanju i izmeštanju optičkog telefonskog kabla. “Nisam siguran da je 7. maj, koji je projektovan za završetak radova, realan datum, pre svega jer smo u martu imali “produžetak” zime i radovi su bili usporeni. Ipak, imamo uveravanja izvođača da se taj rok može ispoštovati, no, i ukoliko bude produžen rok to će biti možda od sedam do deset dana, što nije toliko dugo. Važnije od toga je da će Buđanovci dobiti kvalitetan i širok put u ove dve ulice”, kazao je Mančić.

Otkako je otvoren put ka Pećincima frekvencija saobraćaja kroz Buđanovce je drastično uvećena. Teški teretni saobraćaj posebno je uticao na oštećenje saobraćajnica i iz lokalne samouprave najavljuju, nakon rekonstrukcije ulica i zabranu kretanja teretnim vozilima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here