Naslovna Srem Saniran krov vrtića u Laćarku: „Odgovornost na projektantu“- kažu nadležni

Saniran krov vrtića u Laćarku: „Odgovornost na projektantu“- kažu nadležni

Foto:mojgradsm

LAĆARAK – Nakon saznanja da je krov novosagrađenog vrtića u Laćarku počeo da prokišnjava, na lice mesta su, zajedno sa predstavnicima izvođača radova, izašli zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Miroslav Jokić.

Izvođač radova, predstavnik firme “Modular”, konstatovao je svoj deo odgovornosti i naveo da je uzrok problema nastao kod projektanta. Krov je popravljen, izvršiće se izvesne korekcije kako više ne bi dolazilo do sličnih problema i sve će biti sanirano o trošku izvođača s obzirom da je objekat još u garantnom roku od dve godine.

“Želim da obavestim javnost da nema mesta za zabrinutost, jer istog dana nakon što je konstatovan problem, kontaktiran je nadzorni organ i izvođač radova koji je reagovao odmah i izvršio potrebnu sanaciju.”- rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, dodajući:

“Radi se o pojavi koja se desi nakon obilnih padavina u veoma kratkom vremenskom periodu jer je tokom dva dana palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru. Na sreću, objekat je pod garancijom, te je izvođač radova odmah intervenisao. Pored sanacije, izvođač će preduzeti mere kako se i u budućnosti ne bi ponavljale ovakve stvari.”

Po rečima načelnika Miroslava Jokića, nadzorni organ je odmah, nakon konstatovanja problema, zvao izvođača radova koji se, sa svojim majstorima, na licu mesta našao već posle sat vremena.

“Ono što javnost treba da zna da je u proteklom danu, za kratak vremenski period palo preko 70 metara kiše po metru kvadratnom, te je došlo do naglog punjenja olučnih korita koja su se prelila i došlo je do curenja u određenim prostorijama na prvom spratu objekta. Posle sanacije, izvršen je detaljan pregled svih olučnih korita, oluka i samog krova, pa je naloženo izvođaču koje mere da učini kako se ovo ne bi više dešavalo.”

Po Jokićevim rečima, projektant nije sagledao mogućnost da i ovakve stvari mogu da se dogode i lokalna samouprava će tražiti njegovu odgovornost, kako bi naši najmlađi sugrađani bili u budućnosti zaštićeni.

IZVORmojgradsm
Prethodna vestUŽAS U NEGOTINU: Devojka (29) preminula od droge u kući svog dečka
Sledeća vestZaboravljene marke automobila: Pogledajte spisak brendova koji su nestali iz Evrope u poslednjih 15 godina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here