Naslovna Srem Pećinci Saopštenje povodom upada Demokratske stranke u Opštinu Pećinci

Saopštenje povodom upada Demokratske stranke u Opštinu Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Povodom događaja koji se desio 30.01.2023. godine u zgradi Opštine Pećinci, kada je nekoliko lica ušlo na sednicu Komisije za planove Opštine Pećinci, a povodom čega je intervenisala policija, Opština Pećinci je na svom zvaničnom sajtu iznela saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Čelnici i aktivisti Demokratske stranke nastavljaju sa praksom nasilnog upadanja u institucije Opštine Pećinci. Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Pećinci Nikola Mažić i zamenik predsednika Izvršnog odbora DS Darko Simić su danas, uz pomoć poslanika Demokratske stranke Dragane Rakić i Srđana Milivojevića, na silu ušli na sednicu Komisije za planove Opštine Pećinci, koja je održavana u zgradi Opštine.

Nakon što su od strane predsednika Komisije zamoljeni da napuste sednicu, kako bi Komisija mogla da nastavi sa radom, oni su to odbili, a poslanica Dragana Rakić je počela da drži politički govor, čime je u potpunosti onemogućila rad Komisije, pa je predsednik Komisije bio primoran da prekine sednicu, a lokalna samouprava je o incidentu obavestila policiju. Nakon dolaska policije Mažić, Simić i Rakić su napustili zgradu Opštine, a Milivojević je ostao na sednici Komisije koja je nastavila sa radom.

Ovo je za svega nakoliko meseci treći upad čelnika i aktivista Demokratske stranke u institucije opštine Pećinci. Najpre su upali u zgradu predškolske ustanove u Pećincima, nedavno u zgradu srednje tehničke škole, a sada i u zgradu Opštine Pećinci. Za sve to vreme lokalna vlast je pokazivala veliko strpljenje i nije odgovarala na optužbe i uvrede, sa ciljem da izbegne eskalaciju sukoba, i trudila se da nastavi sa poslovima za koje su je građani opštine Pećinci izabrali.

Međutim, danas smo bili primorani da pozovemo policiju, jer ne možemo da dozvolimo da institucije budu taoci i žrtve samovolje nekoliko opozicionih aktivista. Ovakve demonstracije sile od strane Demokratske stranke posebno su nedopustive prema obrazovnim ustanovama, a dužnost lokalne samouprave je da obezbedi sigurnost za decu koja ih pohađaju i za sve građane. Stoga ćemo ubuduće na svako nasilje odgovoriti podnošenjem prijava nadležnim organima, ubeđeni da će institucije ove zemlje biti u stanju da u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima zaustave nekoliko političkih aktivista kojima je nasilje postalo jedini argument.“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here