Naslovna Srem Saopštenje za javnost “Master busa”

Saopštenje za javnost “Master busa”

PODELI

Snimak na kojem se jasno vidi kako autobus autoprevoznika “Master bus” iz Rume pravi težak saobraćajni prekršaj, obilazeći rampu na pružnom prelazu, uzdrmao je javnost.

Sremske vesti kontaktirale su direktora Master busa i postavili mu sledeće pitanja:

  • Kako objašnjavate postupak svog vozača?
  • Da li ste slučaj prijavili policiji kako bi sprečili da se prekršaji ovog tipa i dalje dešavaju?
  • Da li ste i na koji način sankcionisali vozača koji je načinio prekršaj u samoj kompaniji?

Nakon toga na našu mejl adresu je stiglo saopštenje za javnost potpisano od strane direktora Bogdana Tomića, koje prenosimo u celosti:

“O ovom događaju sam obavešten preko interneta dok sam bio na godišnjem odmoru. Čim sam saznao za to prekinuo sam odmor i vratio se nazad u Srbiju. Lično sam se angažovao da ustanovim zbog čega je i na koji
način došlo do toga da vozač pređe prugu dok je spuštena rampa.
Postupio sam po proceduri ustanovljenoj u našoj firmi u slučaju prekršaja ili dogadaja koji  utiču na bezbednost saobraiaja i putnika. Vozač koji je upravljao predmetnim vozilom je više godina zaposlen u našoj firmi. To je
vozač sa višedecenijskim iskustvom i do sada nismo imali ovakvih ni sličnih slučajeva kada je on u pitanju.
U izjavi koju je vozač podneo, a koju Vam šaljemo u prilogu navodi se da je pružni prelaz bio u višesatnom kvaru. Ovu informaciju sam lično proverio kod šefa Zelezničke stanice u Rumi, koji mi je potvrdio da nije samo
pomenuti prelaz bio u kvaru, već da je cela Železnička stanica u Rumi ostala bez napajanja. Od šefa stanice sam tražio napismeno potvrdu o tome, međutim takve potvrde izdaje samo Odeljenje ETP Beograd. Pošto je pružni prelaz bio u višesatnom kvaru, a vozač nije imao uslove da okrene autobus i ode drugim putem bio je prinuđen da na oprezan način pređe pružni prelaz, što je i opisao u svojoj izjavi.
Pomenuti vozač trenutno ne radi, dok ne ustanovim da li je kriv što je prešao pružni prelaz, koji je bio u kvaru, a na kojem je bila spuštena rampa. Ukoliko je vozačeva krivica biće najstrožije kažnjen.
U našoj firmi osnovni cilj je bezbednost putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Ovaj cilj se primenjuje u svakom momentu počev od mene, direktora, kao i svih zaposlenih. Takođe, ne tolerišemo bahatost i namerno načinjene saobraćajne prekršaje naših vozača.”

Podsećamo, događaj na pružnom prelazu između Šapca i Rume u nedelju 19.08.2018. oko 6:30 sati, šokirao je građane, a nakon objavljivanja zabeleženog snimka izazvao i veliku pažnju javnosti.

Autor snimka, rekao je za Sremske vesti da ovo nije usamljen slučaj, te da se građani dug vremenski period susreću sa bahatom vožnjom “Master busa”, ali da retko ko ima hrabrosti da se požali. Ispričao je koji su to događaji izazvali revolt i želju da snimak koji je uzdrmao javnost bez obzira na sve ipak objavi, ali je i zabrinut za svoju bezbednost ističući probleme koje je imao nakon objavljivanja snimka, zamolio za anonimnost.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ženu usmrtio automobil na pešačkom prelazu

“Nakon nekoliko neprijatnih situacija koje sam doživeo od strane zaposlenih Master busa, odlučio sam da objavim snimak. Poslednju neprijatnost doživeo sam pre samo pet dana. Bahatost vozača ovog auto prevoznika prevršava svaku meru i ugrožava bezbednost svih građana. Najgore je što nemamo pravo ni da se požalimo, jer svi u pomenutoj firmi zauzimaju stav kao da im ne može niko ništa.

Kamion se prevrnuo na autoputu kod Sremske Mitrovice (VIDEO)

Neretko, kako napominju korisnici usluga ovog autoprevoznika dolazi do verbalnih okršaja između vozača i putnika, jedan od poslednjih opisao nam je naš sagovornik. Više o ovome možete pročitati ovde.

Video koji je uznemirio javnost preneli su skoro svi srpski mediji.

Ukoliko obratite pažnju na firmu “Master bus doo Ruma” u Agenciji za privredne registre saznaćete da je preduzeće od 2014. do 2018. godine povećalo broj zaposlenih čak 10 puta, te sada zapošljava 37 radnika. Činjenica je da je usled sve manje nezaposlenosti u Opštini Ruma veoma tesko pronaci radnike, što može biti uzrok jer je priliku da prevozi putnike dobio i nesavestan vozač koji je svojim postupkom ugrozio mnoge živote.

Foto: APR

Takodje, pažnju će vam privući i podatak da poslednjih godina preduzeće posluje sve bolje i ostvaruje značajno veće prihode. Prema podacima sa APR-a za 4 godine sa 27 miliona dinara doslo je do povećanja prometa od čak 140 miliona dinara. Ni ova činjenica ne bi trebalo da vas čudi s obzirom da se u poslednjih 5 godina u Rumi otvorilo najmanje 4000 novih radnih mesta u 6 novih fabrika, a “Master bus”, kako saznajemo sarađuje sa većinom kompanjija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here