Naslovna Dogadjaj Šarčević: Neće blti odložena mala matura

Šarčević: Neće blti odložena mala matura

PODELI
Foto: rtv

Karonavirus je u dva prethodna dana ušao u čak dve beogradske osnovne škole prestravivši decu i roditelje. Ministar prosvete Mladen Šarčević, medutim, poručuje da zbog toga neće blti odložena mala matura jer su “u pitanju sporadični slučajevi”.Učenici i zaposleni juče su prestali da dolaze u novobeogradsku OŠ “Ratko Mitrović” jer je jedan od nastavnika N. V. kovid pozitivan. Direktorka škole Svetlana Milutinović obavestila je savet roditelja o tome i potvrdila da je jedan nastavnik, koji je virus dobio van škole, na lečenju, piše Kurir.

“On je blo u školi 29. maja zbog predostrožnosti zaštite zdravlja svih učenika kao i nastavnika sve aktivnosti smo organizovali preko onlajn platforme – popravljanje ocena, pripremna nastava i konsultacije sa predmetnim nastavnicima”, navela je ona u mejlu poslatom Savetu roditelja i dodala da roditelji koji su prijavili decu za produženi boravak dovode ih na svoju odgovornost.

Korona se, kako smo već pisalo, prekjuče pojavila i u OŠ “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu u Beogradu. Inficirani su učenik i njegova majka, koji se nalaze u izolaciji. I u toj školi pripremna nastava sada je organiovana onlajn, tako da deca vežbaju od kuće.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, kaže za “Kurir” da sa neće odlagati mala matura zbog sporadičnih slučajeva korona virusa, kao i da su preduzete sve epidemiološke mere kako se virus ne bi širio među učenicima i studentima, kao što je to bila situacija pre tri dana, kada je 20 studentata bilo pozitivno na kovid i izolovani su.

“Mala matura ide po planu, u pitanju su džepovi epidemije. Za to imamo rešenja. Imamo dva roka za polaganja mature. Jedan je sada predviđeni, a drugi za decu koja su u izolaciji. Besmisleno je da zbog nekoliko pojedinaca zaustavimo 66.000 dece. Niko neće biti oštećen”, naveo je Šarčević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here