Naslovna Hronika Saslušana devojka (18) koju je 10 godina silovao hranitelj u Šidu: Bila...

Saslušana devojka (18) koju je 10 godina silovao hranitelj u Šidu: Bila je dete kada ju je brutalno iskorišćavao

PODELI

Hranitelj iz pakla terao ju je da ga svakodnevno oralno zadovoljava i silovao ju je najmanje jednom nedeljno.

Devojčica iz Šida koju je 10 godina seksualno zlostavljao hranitelj M.M. saslušana je u petak u Osnovnom tužilaštvu u tom gradu.

Ona se duže od tri sata izjašnjavala o torturi koju je više od 10 godina trpela od hranitelja.

– Nju je kad je imala samo šest godina Centar za socijalni rad smestio u porodicu M. M. Godinu dana pošto je došla kod njega, kad je imala između sedam i osam godina, on je počeo seksualno da je zlostavlja – priča izvor iz istrage.

Devojčica je ispričala šta je sve trpela godinama.

– On se seksualno zadovoljavao nad njom i na najgori mogući način terao ju je da zadovoljava njegove polne nagone. Terao ju je da ga svakodnevno oralno zadovoljava i silovao ju je najmanje jednom nedeljno – dodaje izvor iz istrage.

Agonija je prestala tek poslednjeg dana 2018. godine. Tada je postala punoletna i smogla snage da ispriča kroz šta je sve prolazila.

– Ispričala je da je krišom izašla iz kuće svojih hranitelja u kojoj je trpela zlostavljanje godinama.Otišla je kod drugarice koja joj je pružila podršku da ode u policiju i prijavi zlostavljača i ispriča šta joj je čitavu deceniju radio – objašnjava izvor iz istrage.

M. M. je ranije sa Osnovnim javnim tužilaštvem u Šidu potpisao sporazum o priznanju krivice zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad svojom štićenicom. Tada je pristao da bude osuđen na kaznu od godinu dana kućnog zatvora. Međutim, sud je ovaj sporazum odbio, navodeći kao razlog da sankcija od godinu dana kućnog zatvora nije adekvatna, nalazeći da je seksualno zlostavljanje trajalo skoro cele decenije.

Punomoćnik oštećene devojčice na osnovu dokaza koji postoje u spisima predmeta ukazao je na to da se ne radi o krivičnom delu nedozvoljene polne radnje, koje se M. M. stavljaju na teret, već o krivičnom delu obljube nad detetom koja je izvršena zloupotrebom položaja, s obzirom na to da je M. M. bio hranitelj devojčice.

Za delo obljuba nad detetom zaprećena je kazna je od pet do 12 godina zatvora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here