Naslovna Hronika Saslušani investitori i inspektori sa Palilule

Saslušani investitori i inspektori sa Palilule

PODELI
Foto: Milan Maričić/ATAImages

BEOGRAD – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po osnovu dopune krivične prijave Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a RS, saslušani su investitori i inspektori koji su “pali” na opštini Palilula.

Kako saznajemo, saslušani su osumnjičeni Vojislav Ćirić (69), odgovorno lice SO Palilula, na okolnosti krivičnog dela trgovina uticajem, M. L., građevinski inspektor GO Palilula, na okolnosti krivičnih dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ.  R., G.P., B .C. i Z. P., na okolnosti  krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i investitori S. H., S. S., M. B., T. D., V .Ž. i Ž. L., na okolnosti krivičnog dela trgovina uticajem.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.

Povodom malverzacija i zloupotrebe položaja da se omogući izgradnja objekata bez građevinske dozvole, da podsetimo, 1. juna ove godine uhapšen je bivši predsednik GO Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić (34). Dva meseca kasnije Viši sud u Beogradu ukinuo mu je pritvor i odredio mu kućni sa elektronskim nadzorom (nanogicom).

Kako smo tada pisali, protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodio je istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here