Naslovna Srem Sastanak sremskih Centara za socijalni rad

Sastanak sremskih Centara za socijalni rad

PODELI

Centar za socijalni rad Opštine Ruma ugostio je danas kolege iz svih opština Srema.

U Dnevnom centru/boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju održan je zajednički sastanak sa ciljem razmene pozitivnih iskustava u radu.

Direktor rumskog Centra za socijalni rad Slobodan Krasić napominje da je reč o tradicionalnim susretima ustanova socijalne zaštite na kojima se uvek definišu neke nove smernice ka boljem i kvalitetnijem radu svih ustanova.

“Danas smo u Rumi upriličili sastanak direktora Centara iz sremskog regiona. Na zajedničkim sastancima se dogovaramo, radimo, konsultujemo se, učimo jedni od drugih i pokušavamo da izbalansiramo probleme. Posebno mi je interesantno da se uporedimo sa centrima iz lokalnih samouprava koje su u našem nivou po broju stanovnika”, rekao je Krasić.

Biljana Jovičić, direktorka Centra za socijalni rad Pećinci smatra je su zajednički sastanci lepa i korisna praksa koja se ustalila.

“Na našim sastancima pokreću se nove inicijative koje mnogo znače za dalji rad. Na prošlom sastanku u Pećincima inicirali smo otvaranje prihvatilišta u našem regionu, tako da je ta ideja već dobila neke konture i dolazi do realizacije zahvaljujući Centru za socijalni rad Stara Pazova, koji ima logističke kapacitete. Verujem da će i na ovom sastanku u Rumi biti neka inicijativa koju ćemo svi podržati”, izjavila je Biljana Jovičić.

Slobodan KrasicIdeju o prihvatilištu zdušno je podržao i rumski Centar za socijalni rad.

“Zajednički problem za sve nas je prihvatilište, posebno je ta priča aktuelna u zimskim mesecima. Verujem da se rešenje tog problema nazire, da će Stara Pazova biti nosilac tog zajedničkog projekta, a mi ostali bismo učestvovali i cela priča bi funkcionisala po principu modalitet Sigurne kuće”, poručio je Krasić.

Nakon današnjeg sastanka u Dnevnom centru za goste iz Srema organizovan je i prijem u Gradskoj kući u Rumi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here