Naslovna Srem Pećinci Sava ne ugrožava opštinu Pećinci!

Sava ne ugrožava opštinu Pećinci!

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci 15. maja, kojom je predsedavao predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović koji je ujedno i komandant Štaba, konastatovano je da reka Sava za sada ni na koji način ne ugrožava južni deo opštine Pećinci.

Inđija: Loši vremenski uslovi usporili radove, očekuje se nastavak asfaltiranja!

Analiza urađena sa vodoprivrednim preduzećima „Galovica‟i „Vode Vojvodine‟, koje svakodnevno prate situaciju na terenu, prema Trbovićevim rečima pokazuje da za sada stanje vodostaja reke Save kod Kupinova nije alarmantno.

– Iako je vodostaj zbog obilnih padavina u porastu, Sava za sada na delu toka kroz našu opštinu na predstavlja nikakvu opasnost. Postoji mogućnost da vodostaj dostigne nivo redovne odbrane od poplava, ali ni takav vodostaj ni na koji način neće ugroziti Kupinovo, kao ni ostala naselja u južnom delu naše opštine. Naravno, Štab za vanredne situacije će, zajedno sa vodoprivrednim preduzećima i Sektorom za vanredne situacije, nastaviti da prati vodostaj i ukoliko bude potrebno bićemo spremni da reagujemo. – rekao je Trbović.

Foto: Opština Pećinci

Naglašeno je i da je u vreme obilnijih padavina veoma važno i da se uredno održava kanalska mreža u naseljima. Predsednik Trbović je rekao da su od poplava 2014. godine mesne zajednice i građani savesniji u održavanju kanalske mreže, ali da i dalje postoje pojedinci koji ne održavaju kanale ispred svojih kuća što im je zakonska obaveza, i da će lokalna samouprava i u narednom periodu raditi na podizanju svesti građana po tom pitanju.

Prošla opasnost od poplava

Štab je usvojio Predlog odluke o određivanju subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji opštine Pećinci. Predlog odluke će biti prosleđen Opštinskom veću i ukoliko dobije saglasnost Opštinskog veća biće prosleđen Skupštini opštine na usvajanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here