Naslovna Srem Ruma Savate klub “Ruma” najuspešniji klub u Srbiji

Savate klub “Ruma” najuspešniji klub u Srbiji

PODELI
Foto: Opština Ruma

Članovi Savate boks kluba “Ruma” osvojili su čak 11 zlatnih i 9 srebrnih medalja na KUP-u Srbije za pionire, kadete i mlađe juniore u aso savateu i time je klub bio najuspešniji klub ovog takmičenja. Nastupilo je 88 takmičara iz 11 klubova.

Organizatori Prvenstva bili su Savate boks klub “Ruma” i Savate Savez Srbije. Pokrovitelji prvenstva bili su Ministarstvo omladine i sporta RS, Opština Ruma i Savez sportova Opštine Ruma. Vrhovni delegat takmičenja bio je Miodrag Rakić iz Rume, a vrhovne sudije na dva borilišta Maja Odžić iz Novog Sada i Velimir Karanović iz Beograda.

Proglašeni su i najuspešniji sportisti po uzrasnim kategorijama od kojih su sportisti Savate boks kluba “Ruma osvojili čak 4 od 8 pehara:

  • Najuspešnija mlađa pionirka: Nikolina Ikonić SBK “Ruma” Ruma
  • Najuspešniji stariji pionir: Strahinja Jocković – SBK “Ruma” Ruma
  • Najuspešnija kadetkinja: Nikolina Kasap – SBK “Ruma” Ruma
  • Najuspešnija mlađa juniorka: Jovana Kasap – SBK “Ruma” Ruma

Zlatne medalje osvojili su sledeći članovi kluba:

Nikolina Ikonić, Konstantin Ivošević, Strahinja Jocković, Sergej Miličević, Lazar Karanović, Petar Lekić, Anastasija Ikonić, Nikolina Kasap, Krsta Janković, Nikola Rakić, Jovana Kasap.

Srebrne medalje osvojili su:

Andrija Milošičević, Lazar Jocković, Sofija Miličević, Lazar Đurčić, Nevena Kiuk, Nemanja Grujić, Jovana Mirčetić, Zorica Mrdalj.

Sportisti Savate boks kluba “Ruma” nisu samo pobednici ovog KUP-a Srbije već su u ukupnom plasmanu svih prvenstava Srbije u 2019. godini ubedljivo najuspešniji klub Srbije i za 2019. godinu kao i prethodne dve godine 2018. i 2017. godine.

Sve pohvale ovoh mladoj generaciji koji su osvojili najbolje rezultate do sada za 36 godina Kluba.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here