Naslovna Život Saveti za prirodno brži rast kose

Saveti za prirodno brži rast kose

PODELI

Ako želite brži rast kose, treba početi od korena. Upaljeno vlasište, koje može biti uzrokovano vezivanjem repa, nakupljanjem oksidativnim stresom i dermatitisa, može dovesti do gubitka kose. 

Prvo se pobrinite da redovno perete vlasište nežnim pokretima i ispiranjem. Tako povećavate protok krvi, ublažavate stres i stimulišete folikule dlake.

Uzimajte suplemente za rast kose, kao što su biotin i kolagen. Ova dva sastojka pomažu rastu kose tako što telu daju sve potrebne hranljive sastojke. Biotin ublažava opadanje kose i uključen je u proizvodnju keratina, glavne komponente kose. Što se tiče kolagena, on dodatno pospešuje rast kose i pomaže koži glave.

Još jedan vid bržeg rasta kose je da je zaštitite od fizičkih oštećenja. Šta to podrazumeva? Fizička oštećenja su uzrokovana svakodnevnim nošenjem repa (tako lomite vlas kose), korišćenjem fena ili presa, oštrim četkanjem ili svakodnevnim pranjem kose. Sve to dovodi do pucanja vlasi i kosi je gotovo nemoguće da raste.

Previše zategnuti repovi ili frizure mogu uzrokovati trenje i povlačenje, pa bi trebalo uzeti u obzir da za promenu promenite stil kako biste oporavili kosu. Takođe, kosu bi uvek trebalo četkati od korena i pazite da je ne četkate kada je mokra, jer je tada najosetljivija.

Kosa kod većine zna da bude veoma suva. Treba je držati hidriranom. Suva kosa se pretvara u izlomljenu kosu. Neka istraživanja su urađena o suvoći kose. Ako je vaša kosa krhka i suva, verovatnije je da su vaše zanoktice otvorene. Da bi kosa ostala nahranjena koristite hidratantne maske jednom do dva puta nedeljno i balzame.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here