Naslovna Srem Pećinci Savez u Šimanovcima donirao novu opremu za dečje igralište

Savez u Šimanovcima donirao novu opremu za dečje igralište

PODELI
Foto: Opština Pećinci

ŠIMANOVCI – Proteklog vikenda, Sportski savez „Razvoj sportova“ donirao je za dečje igralište „Peđa Gajić“ u Šimanovcima, u Katanić sokaku, lopte i mreže za golove.

Šimanovački mališani su iskoristili subotnji da za druženje sa predstavnicima Opštine Pećinci, Saveta mesne zajednice Šimanovci, šimanovačke osnovne škole.

Tom prilikom Milan Đokić, sekretar Sportskog saveza „Razvoj sportova“ rekao je da se ova organizacija zajedno sa Opštinom Pećinci trudi, da pored doniranja sportske opreme, redovno održava sva dečja igrališta na teritoriji pećinačke opštine.

„Sve nedostatke evidentiramo i u najkraćem roku, u dogovoru sa firmama sa kojima imamo odličnu saradnju, otklanjamo. Oštećeni rekviziti se popravljaju ili menjaju. Drvene konstrukcije zamenjuju se sa metalnim, koje bolje podnose sve vremenske uslove. Na ovom igralištu sve sprave je postavio Razvoj sportova, u saradnji sa Opštinom Pećinci. Dakle, pokušavamo sva igrališta u opštini da opremimo sa novim spravama i rekvizitima, vodeći najviše računa o dečjoj bezbednosti“ – rekao je Đokić.

Jedan od inicijatora izgradnje dečjeg igrališta, pre pet godina, u znak sećanja na Peđu Gajića, koji je tragično nastradao 9. jula 2017. godine, u 26 godini života, bio je i Aleksandar Mandić, predsednik Saveta MZ Šimanovci.

„Na ovom mestu nekada je bila deponija, neuređen prostor. Od jedne takve površine napravili smo dečje igralište, kutak, gde će se okupljati kako deca, tako i njihovi roditelji, deke i bake koji će se u hladu drveća odmarati. To svakako ne bi bilo moguće bez saradnje Opštine Pećinci, MZ Šimanovci, Sportskog saveza i javnih preduzeća, roditelja i dece. Stalno se trudimo da unapredimo sadržaje i održavamo igralište. Drago nam je da se sve više javljaju i privrednici, koji žele da doniraju opremu“ – izjavio je Mandić.

Brojne šimanovačke kompanije do sada su pokazale visok nivo društvene odgovornosti, a mladi Viktor Dragičević, koji je počasni predsednik Dečjeg igrališta „Peđa Gajić“, zahvalio se svima koji su pomogli da ovo dečje igralište danas izgleda lepo, funkcionalno i bezbedno.

„U ime porodice Gajić i dece, koja svakodnevno dolaze na ovo mesto da se igraju i uživaju i gde započinju nova prijateljstva i ljubavi, zahvaljujemo se Opštini Pećinci, Mesnoj zajednici Šimanovci, Sportskom savezu „Razvoj sportova“ i Udruženju žena Šimanovčanke što su nam izašli u susret i omogućili da naše igralište zasija pravim sjajem. U ime svih nas, pozivamo sve one koji dolaze na igralište, da vode računa o njemu, jer time čuvamo uspomenu na našeg Peđu Gajića“ – kazao je Dragićević.

Uručenju donacije prisustvovala je i direktorica OŠ „Dušan Jerković Uča“ Živka Mihić, koja je tom prilikom istakla značaj zajedništva, jer kako je rekla jedni bez drugih ne možemo.

Udruženje žena „Šimanovčanke“ potrudile su se da ovaj događaj ne prođe bez slatkih i slanih poslastica za decu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here