Naslovna Srem Inđija SAVREMENI TEREN U MARADIKU ZA NOVE ŠAMPIONE

SAVREMENI TEREN U MARADIKU ZA NOVE ŠAMPIONE

PODELI

Zajedničkim projektom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Inđija obnovljen je još jedan školski teren, ovog puta u Maradiku i to u okviru Osnovne škole „Branko Radičević“. Školsko igralište svečano je otvoreno turnirom u malom fudbalu i rukometu a osim brojnih meštana prisustvovali su i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Vrednost projekta iznosila je nepunih 4 miliona dinara a Sekretarijat je učestvovao sa 2 miliona dinara.

„Prioritet strategije i razvoja sporta Autonomne Pokrajine Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je revitalizacija školske sportske infrastrukture i otvorenih terena“, istakao je Batez dodavši da će na ovom terenu sa novom podlogom mladi moći celo leto da se bave sportskim aktivnostima, čak i u večernjim satima jer postoje reflektori.

Ulaganje u sport, omladinu i sportske terene je ulaganje u budućnost a veliku pomoć Opštini Inđija u dostizanju savremenih sportskih standarda pruža Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu kroz brojne zajedničke projekte realizovane u prethodne tri godine.

Izgradnjom terena u Maradiku lokalna samouprava pokazuje da se ravnomerno ulaže kako u gradu tako i u seoskim sredinama. Po rečima predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, možda upravo na ovom terenu započne karijeru neki budući šampion.

„Ali ovde se ne radi samo o sportu, već i o nekim drugim stvarima, a to je druženje i okupljanje mladih na jednom zdravom mestu“, izjavio je Gak i dodao da, pored klasične infrastrukture, i ulaganje u sportske terene takođe utiče na meštane i omladinu o odlasku ili zadržavanju na selu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here