Naslovna Vojvodina Sećanje na pisca i novinara Raleta Nišavića

Sećanje na pisca i novinara Raleta Nišavića

PODELI
Foto: rtv.rs

NOVI SAD – U utorak 21. decembra, u svečanoj Sali novosadskog Radničkog doma, biće održan prvi književni memorijal “Kuća od kamena i sunca”, u znak sećanja na poznatog novosadskog pisca i novinara Radojka Raleta Nišavića.

Rale Nišavić (1946 – 2020) rođen je u Ostrelju, poviše Bijelog Polja u Crnoj Gori. U rodnom kraju završio je osnovnu školu i gimnaziju.

Školovanje je nastavio u Novom Sadu a potom i radnu i književnu karijeru. Diplomirao je rusku književnost na Filozofskom fakultetu.

Nišavić je sastavljač i urednik više antologija srpskog i svetskog pesništva.

Bio je dugogodišnji novinar i urednik dečijeg lista “Neven” u novosadskom “Dnevniku” i dobitnik više nagrada za rad u novinarstvu , među kojima se izdvajaju povelja “Jaša Tomić” Udruženja novinara Srbije i Nagrada za životno delo Društva književnika Vojvodine.

Bio je osnivač i vlasnik izdavačke kuće “Bistrica”, sa više od dve hiljade objavljenih poetskih i proznih dela tokom poslednje tri decenije, u kojoj je okupljao i afirmisao na desetine i stotine pisaca iz Novog Sada, Srbije i regiona.

U programu će učestvovati eminentni pisci, pesnici i prijatelji iz sveta kulture i književnosti. U muzičkom delu programa nastupiće novosadska grupa “Apsolutno romantično” i guslar Petar Mišović. Program će početi u 18 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here